Een wortelsoufflé voor alle koks. Want deze hoeft niet omhoog te komen. Kan niet mislukken, makkelijk te maken en smaakt uitstekend.
-
Verwarm de oven voor op 180o C.
-
Kook of stoom de wortels goed gaar, d.w.z. ze moeten zacht zijn. Giet af en pureer ze.
-
Doe de puree in een kom. Gebruik een garde of een langzaam draaiende keukenmixer en roer de melk er beetje voor beetje door. Het moet een zachte massa blijven.
-
Mix de broodkruim of vermalen crackers er ook door, net als de geraspte kaas, ui, wat zout, cayennepeper en de eetlepel boter.
-
Breng op smaak met peper-uit-de-molen en zout.
-
Klop in een andere kom de eieren schuimig. En meng dat door de puree.
-
Doe het geheel over in een bakvorm (eventueel ingevet of met bakpapier bekleed).
-
Zet 40 à 45 minuten in de oven, tot de bovenzijde mooi bruin is (niet te donker).
-
Schep met een grote opscheplepel er eenheden uit en leg ze op de borden.
18 april 2018
We eten met zijn tienen. Soep van kikkererwten en rabarber vooraf, dan spinazieflappen maar dan gevuld met wilde groenten (zevenblad, brave hendrik, brandnetel, paardenbloemblad e.d.) en makreel met rabarber. Uit de kuil in het bos had ik tot mijn verrassing nog een fiks portie witte wortelen gevonden. Dus onze soufflé is wit(ter) dan met oranje wortels. En eerlijk is eerlijk: het smaakte uitstekend!