Poedergroente. (Waan)zinning!?

Het Duitse Lebepur biedt groenten en fruit in poedervorm. Niet alleen voor een goed gebalanceerde voeding, maar in velerlei gerechten toe te passen. Bestemd voor wel een heel rare doelgroep – of is dit de toekomst?

poedergroente met glas

Lebepur. Het oogt als een frivole website die moet aansluiten bij de trend van het snelle, maar ook gezonde leven. Met een hang naar nostalgie, als u de schets bij Über uns bekijkt. De suggestie van puur landelijk leven wordt gewekt.
Maar in feite gaat het om groenten die gedroogd en worden verpoederd en in een zak worden verkocht.

[Dertig groenteshakes voor een tientje. Dat is toch snel 33 cent per een à twee eetlepels poeder, is de reactie van een geraadpleegde Slow Food coryfee.]
 
 

Waarom poedergroente?

Poedergroente - über unsNaast lange houdbaarheid, kosten- en tijdsbesparing – geen wassen, snijden en hakken van groenten meer. Niet meer naar de supermarkt – wordt het accent op gezonde voeding gelegd.

We vertalen (niet letterlijk) de tekst op de website: Groenten en fruit zijn belangrijk voor de voeding. De wetenschap heeft duidelijk gemaakt welke soorten het belangrijkst zijn voor de mens.

 
Poedergroente - samenstellingDie worden helaas vaak niet gegeten. "Wann hast du das letzte Mal mehrere Portionen von diesem Obst und Gemüse in ausreichender Menge zu dir genommen?" (Wanneer heb jij voor het laatst meerdere porties van deze fruit en goenten in voldoende mate tot je genomen?)

Simpel

Het is goed gemarket. De stijl zal ongetwijfeld veel jonge, "snelle" mensen aanspreken. Geheel van deze tijd.
Maar het motto van MergenMetz is Terug naar de wortels! – en daar heeft dit niets mee te maken. Nu al zijn veel mensen vervreemd van de oorsprong van ons dagelijks eten. Waar aan de ene kant wordt geïnvesteerd in eko, groen, lokaal en regionaal eten, bedient Lebepur de andere kant van het spectrum.

Soylent Green

Soylent Green.jpgHoewel? Het biedt ook oplossingen (letterlijk en figuurlijk.) Denkend aan Soylent Green, de SF-klassieker uit 1973 over voedsel, over de tijd dat ècht vlees schaars is. (De regisseur heet overigens Fleischer.) Wie de film kent, weet waar we het over hebben. Wie het niet kent: de moeite waard om het eens te gaan zien. In elk geval is Lebepur een prachtig medium om "nieuw eten" in poedervorm in te verwerken. Aardwormen, sprinkhanen, zeewieren, algen. Van die dingen. Grandioos! 

Plaats een reactie