Samen Japanse Duizendknoop bestrijden

De noodzaak van bestrijding van de Japanse duizendknoop begint tot het bewustzijn van veel mensen door te dringen. In Oosterbeek en een drietal andere plaatsen in Nederland worden varkens ingezet. Maar het wordt ook tijd dat overheden en terreinbeheerders gaan samenwerken. Gelukkig heeft Sjef Meijman zijn prototype van de varkenstractor gemaakt. Dat lijkt een ideaal middel.

Yacobat – yacon en bataat

Op 28 maart 2019 waren we aanwezig bij een bijeenkomst van Yacobat, een project waarin onderzocht wordt wat de beste teeltrassen van zoete aardappel (bataat) en yacon (appelwortel) zijn voor Vlaanderen, Belgie en de Lage Landen.

De consument is een klootzak

9 September 2017 was Foodlogdag. Onvermijdelijk een dag over de voedselproblematiek, waar het platform Foodlog haar bestaansrecht aan ontleent. Feiten bestaan, de waarheid niet. Foodlog noemt zich het redelijkste alternatief in de voedselwereld. Maar de consument is een klootzak als het gaat om verandering van ons landbouwbeleid.

Monsanto Tribunaal deed uitspraak: ecocide

Op 18 april 2017 deed het Monsanto Tribunaal uitspraak. Het bedrijf Monsanto is o.a. schuldig aan ecocide. Blijven in maart-april de gele velden als gevolg van spuiten met RoundUp dus nog jarenlang ons landschap sieren? De Europese Commissie moet nog het definitieve besluit nemen en onlangs werd uit honderden openbaar gemaakte e-mails duidelijk hoe Monsanto wetenschappelijke rapporten manipuleerde.