Coniglio con olive e pinoli
Hak de knoflook, ui en kruiden fijn. Verhit een scheut olijfolie in een braadpan en fruit dit mengsel. Voeg olijven, pijnboompitten, peper en zout en de stukken konijn toe. Bak ze even en giet dan voorverwarmde wijn erbij. Laat dit wat verdampen.
Leg na 5 minuten het deksel op de pan en sudder op laag vuur tot het konijn gaar is (1 – 2 uur) en de saus ingekookt.
10 maart 2009
We hebben met zijn zessen zeer wilde konijnen gegeten, d.w.z. voor een enkeling, d.w.z. eigenlijk alleen Marijke, was de smaak/geur te wild. De anderen vonden het lekker, zeiden ze. Of jokten ze.
Gegeten met gesmoorde aardperen met tomaat en ui.
2) Het is een grappig gerecht en ik denk dat de smaak van de saus beter tot zijn recht komt met een veilig tam konijn.
3) De olijven maken de saus wat bitter. Met een schepje rietsuiker en wat kookroom komt het wel goed.