Konijn met olijven en pijnboompitten

Coniglio con olive e pinoli

bron: Recepten van Italiaanse Osteria's
(Voor 6 personen:) 1 teen knoflook; halve ui; takje marjolein; takje tijm; takje rozemarijn; takje salie; stukje Spaanse peper; olijfolie; 50 gr taggiasche olijven; 50 gr pijnboompitten; 1 konijn van ca. 1 kilo, in stukken; ½ l droge witte wijn; peper & zout

Hak de knoflook, ui en kruiden fijn. Verhit een scheut olijfolie in een braadpan en fruit dit mengsel. Voeg olijven, pijnboompitten, peper en zout en de stukken konijn toe. Bak ze even en giet dan voorverwarmde wijn erbij. Laat dit wat verdampen.
Leg na 5 minuten het deksel op de pan en sudder op laag vuur tot het konijn gaar is (1 – 2 uur) en de saus ingekookt.

10 maart 2009
We hebben met zijn zessen zeer wilde konijnen gegeten, d.w.z. voor een enkeling, d.w.z. eigenlijk alleen Marijke, was de smaak/geur te wild. De anderen vonden het lekker, zeiden ze. Of jokten ze.
Gegeten met gesmoorde aardperen met tomaat en ui.

OPMERKINGEN
1)   Ik heb drie wilde konijnen (2 kg) voor zes personen gebruikt. Die zijn meer bot, minder vlees. Deze hoeveelheid is goed; ietsje te veel.
2)   Het is een grappig gerecht en ik denk dat de smaak van de saus beter tot zijn recht komt met een veilig tam konijn.
3)   De olijven maken de saus wat bitter. Met een schepje rietsuiker en wat kookroom komt het wel goed.

Plaats een reactie