Snijd de tomaten in kwarten. Meng basilicum, knoflook, rozemarijn en basterdsuiker met klein scheutje olijfolie en flinke scheut zonnebloemolie (anders wordt het te bitter). De tomaatkwarten erdoor roeren en een tijdje laten intrekken. Daarna op bakpapier leggen en bestrooien met zwarte peper en zout (probeer basilicum, knoflook e.d. eraf te schrapen, dit verbrandt), en op 1500 ongeveer 2 uur laten garen, of langer als u ze meer gedroogd wilt.
In de oven af laten koelen en daarna weer terug in het oliemengsel. Voorzichtig omscheppen, anders barsten de tomaten.
6 april 2008
We kwamen laat thuis. Ze hadden al gegeten. Op het aanrecht stond een schaal met nog vier, ogenschijnlijk zongedroogde, tomaatjes. Even proeven.
"Heerlijk! Waar komen die vandaan?"
"Die heeft René zelf gemaakt."
Dit is zijn recept. Zo heeft hij het gemaakt. (Of heeft hij het toch bij een Italiaanse delicatessenzaak gekocht?)