Spaghetti alla carrettiera

Spaghetti met spek en tonijn

bron: kookprogramma Antonio Carluccio over de gastronomie in de 12 streken van Italië, aflevering: Campania
25 gr gedroogde porcini (eekhoorntjesbrood); 4 eetl olijfolie; 1 teen knoflook; uitgeperst; 50 gr pancetta, fijngehakt; 200 gr tonijn op olie, uitgelekt; 600 gr pomodorini (heel zoete pruimtomaatjes), fijngehakt of 500 gr polpa di pomodoro (tomatenpulp=stukjes tomaat zonder vel of pitten, in eigen sap); 400 gr spaghetti; peper & zout; optioneel: versgeraspte Parmezaanse kaas

Week de porcini 30 minuten in warm water, giet af, maar bewaar het weekwater. Hak ze fijn.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de knoflook op laag vuur gaar. Bak de stukjes pancetta mee en laat het een beetje bruinen. Bak de tonijn en porcini een paar minuten mee, voeg de tomaten en wat zout naar smaak toe en laat alles 20 minuten pruttelen. Roer er voor de smaak een paar eetlepels weekvocht door en laat alles nog 5 minuten pruttelen. Kook ondertussen de spaghetti in een grote pan kokend water met zout al dente,. Giet af en roer ze door de saus.
Bestrooi desgewenst met peper en Parmezaanse kaas en serveer.

Gemaakt, ja. Maar wanneer weet ik niet meer. Ergens in 2007. Wat ik wel weet dat we een massa kleine zoete kersentomaatjes overhadden die ik ervoor heb gebruikt. Welk feest was dat?

OPMERKINGEN
Dit is een goddelijk gerecht. Kan dus ook met zoete kersentomaatjes. Geheim: ik heb er een schepje rietsuiker bijgedaan.

Plaats een reactie