Lauwwarme groenteschotel

Giardiniera tiepida de verdure

Uit: La Cucina Italiana juni/juli 2003
3 middelgrote wortelen; 3 middelgrote courgettes; een halve rode, gele en groene paprika; rode wijnazijn; 1 sjalot; olijfolie; peper; zout

Was, schrap en/of schil de wortelen. Snijd de wortelen en courgettes (van kop en staart ontdaan) met de mandoline in juliennereepjes. Snijd de paprika in dunne ringen en reepjes. Meng de drie groenten door elkaar en blancheer ze 2 minuten op de hoogste stand in de magnetron. (Of kort in kokend water en dan uitlekken.) Drapeer de groenten op een groot bord of schaal. Snijd de sjalot in stukjes en kook deze in een steelpan in een half glas wijnazijn tot deze voor 2/3 is ingekookt. Schenk het sausje over de groenten, giet er olijfolie over en afmaken met peper en zout. Evt. nog wat grof gehakte peterselie erover strooien.

5 augustus 2006

OPMERKINGEN
Het is behoorlijk lekker; niet bijzonder en zeker niet Italiaans, of het moet vanwege de courgette zijn.

Plaats een reactie