Lichte spitskoolschotel

(Voor 2 personen:) 400 g spitskool, in reepjes; 1 appel, in kleine stukjes; een handvol rozijnen, geweld; 1 theel. vers geraspte gemberwortel (optioneel); 1 theel. korianderpoeder of kerrie; 1 eetl. muntblaadjes, fijngeknipt; scheutje olie; peper & zout; 50 g gemengde noten, grof gehakt

Stoof de kool ongeveer een kwartier, tezamen met de rozijnen, appelstukjes, kruiden en specerijen in olie en roer het regelmatig om. Voeg eventueel een klein scheutje water toe. Rooster de noten in een droge koekenpan. Strooi de noten bij het opdienen over de kool.

19 juni 2007
Ik heb dus Hispi F1 gezaaid. Volgens het VELT Ecologische Moestuin-boek is dit een soort die vrij snel scheurt. Dat is ook gebeurd. Fijn om daar achteraf achter te komen. Ik heb vandaag, op twee planten na, de spitskool geruimd en ca. 1 kg bruikbare kool overgehouden. Nu voor ons 400 gram, morgen komen de kinderen.

OPMERKINGEN
Gegeten met bulgur in groentebouillon en een lamszadel[1], gebakken. Wat honing erover. De zoete smaken combineren verrassend.

[1] Schrik niet. Geen zuiglam. Van De Groeneweg; de lammeren zijn minstens een jaar oud.

Plaats een reactie

Verschijnt een à twee keer per maand. Met een breed scala aan onderwerpen uit het groenere leven en lekkere recepten.

Kijk in ‘spam’ of ‘reclame’ wanneer u niet binnen een paar minuten een e-mail ontvangt.