Cannelloni

800 gram spinaze; 200 gr feta; scheut kookroom; 1 ui, fijngesneden; 1 courgette (of 2 kleine) in kleine blokjes; 1 teentje knoflook, geperst; halve tl gemalen koriander, peper, cannelloni buisjes, 25 gram boter, 25 gram bloem, 5 dl melk; 50 gram geraspte kaas (Stolwijker)

Spuitzak nodig!

Verwarm de oven voor op 180o C. Blancheer de spinazie in een pan, laat afkoelen en hak fijn. Meng de spinazie, feta (verbrokkelen), room, ui, courgette, knoflook en de koriander. Het moet een niet te smeuiige massa zijn. Breng op smaak met peper. Even wegzetten.
Laat de boter in een steelpan smelten, maar niet bruinen. Roer de bloem erdoor en laat al roerend ongeveer 3 minuten garen. Schenk beetje bij beetje de melk erbij en blijf steeds goed roeren. Nog even laten doorkoken.
Leg onder op de ovenschaal een laagje geraspte kaas.
Spuit dit m.b.v. een spuitzak in de cannelloni's een voor een vol en leg ze goed dicht tegen elkaar aan in de schaal. Overgiet met een laagje saus. (Eventueel meerdere lagen canneloni.)  De canneloni's moeten net onder de saus zijn. Strooi er de rest van de kaas overheen en zet Leg de plakken mozarella erop en bestrooi met de parmezaanse kaas. Laat de cannelloni in het midden van de oven in ca 40 minuten gaar en goudbruin worden.

18 oktober 2006
Kan ook: ricotta i.p.v. feta, Parmezaanse kaas i.p.v. Stolwijker en dan nog met mozzarella er op.

27 juli 2007
Nog eens gemaakt, nu met ricotta, Parmezaan en mozzerella. Is oké.

OPMERKINGEN
Marijke heeft zich ongans gegeten. Was erg lekker. Kan dus nog lekkerder!

Plaats een reactie