Gevulde courgettes

bron: NRC (najaar 2007, Kim Maclean)
75 gr. sjalotten, fijngehakt; 2 grote tenen knoflook, fijngehakt; 2 eetl olijfolie; 35 gr gedroogde cranberries; 2 eetl. verse tijm; peper & zout; 300 gr. varkensworstjes (biologisch, uiteraard); 700 gr. wildgehakt (dat is vanzelfsprekend biologisch); 2 grote eieren, losgeklopt; 12 kleine ronde courgettes (de Nice a Fruit Rond); 7½ dl. tomatensaus (passata)

Verhit de olijfolie in de koekenpan op matig vuur en fruit de knoflook en de sjalotjes een paar minuten zachtjes. Schep de cranberries, tijm en peper en zout erdoor. Laat ca. 5 minuten zachtjes fruiten. Van het vuur halen en af laten koelen.
Haal de velletjes van de worstjes. Doe het vlees in een kom, doe het gehakt erbij als ook de eieren, het afgekoelde sjalottenmengsel, peper en zout. Kneed het geheel lichtjes met de hand. Maar niet te lang, anders wordt het tijdens het bakken taai. Neem een plukje van het mengsel, maak er een balletje van en bak het. Proef en beoordeel de smaak.
Verwarm de oven voor op 180o C.
Snijd van elke courgette het kapje af. Schep met een lepel het vruchtvlees eruit. Vul ze met het gehaktmengsel. Zet de kapjes er weer op.
Schik de courgettes in een of twee ovenschalen. Giet er 2 dl tomatensaus omheen. Doe aluminiumfolie over de schalen en zet ze 45 tot 60 minuten in de oven. Controleer op gaarheid met de punt van een mes.

Verhit de rest van de tomatensaus en kook onderwijl een pasta.
Tezamen met de courgettes opdienen.

Nog niet gemaakt

Plaats een reactie