Spinazie met yoghurt

Uit: Groentenkookboek
500 gr spinazie (gewassen en uitgelekt; 3 eetl. gehakte ui; 60 gr boter; 1½ dl. biologische yoghurt; 1- 2 tenen knoflook, fijngehakt; 2 afgestreken theelepels kaneel; peper; zout; suiker

Neem een kasserol. Blancheer de spinazie. Haal de spinazie eruit en hak deze grof. Terzijde leggen. Neem dezelfde kasserol. Fruit op laag vuur de ui in de boter tot deze geel en niet te zacht is. Meng onderwijl de yoghurt met de knoflook en de kaneel. Als de ui goed is, voeg de gehakte spinazie erbij. Goed vermengen en omscheppen en nog even laten stoven zodat de ui-smaak goed in de spinazie trekt. Dan het hete ui-spinaziemengsel bij de yoghurt doen en mengen. Op smaak brengen met peper en zout en evt. een beetje suiker. Koud serveren.

12 mei 2006
De wilde (Turkse) spinazie die ik had gezaaid, is door de warme eerste weken van mei aan het schieten. Dat betekent oogsten en dooreten. Hierna zaai ik de zgn. perpetual spinach, ook een heuse spinaziesoort, maar die niet schiet.

OPMERKINGEN
1.    Verbazingwekkend lekker! De kaneel vormt een subtiele ondersmaak. Nauwelijks merkbaar maar toch aanwezig.
2.    Dit gerecht kan je 's ochtends al maken. Heerlijk als salade bij bijv. de barbecue. Als hoofdgerecht voor vier personen de dubbele hoeveelheid nemen.

3.    Gegeten met vers gebakken brood en op de huid gebakken snoekbaarsfilet.

Plaats een reactie