bron: Odin
1 krop sla; 1 ui, gesnipperd; 2 teentjes knoflook, geperst; een scheutje olie; 1 flinke aardappel, in kleine stukken; 1 theel. korianderpoeder; 1 theel. kerriepoeder; 1 tot 2 bouillonblokjes; een scheutje kookroom
Fruit ui en knoflook met kerrie in olie. Voeg water, stukjes aardappel, bouillon en koriander toe en breng het geheel aan de kook. Laat koken tot de aardappelstukjes gaar zijn, voeg de fijngesneden bladgroente toe en laat de soep een paar minuten zachtjes doorkoken. Pureer de soep met een staafmixer, voeg room toe.
1 augustus 2015
Dit recept staat al sinds de oertijd op de website. Deze dag waren Anthonetta, Will en hun zoons te eten. Eigenlijk fik stoken. Dus in een potjie boven open vuur werd een soep gekookt en op de chuck wagon twee fikse harders gegrild. (En plakken courgette en brood gebakken.)
Het blad voor de soep was niet louter sla, ook malva crispa en knopkruid.
OPMERKINGEN
Als maaltijdsoep: stukjes worst; geraspte kaas; blokjes aardappel toevoegen.