Bindsla met gorgonzola en walnoten

Uit: De klassieke Italiaanse keuken
(voor 6 – 8 personen:) 1 krop bindsla (romijnse sla); 5 eetl. olijfolie; 1 eetl. rode wijnazijn; peper & zout; 125 gr. gorgonzola; 75 gr. walnoten, grof gehakt

Laat de gorgonzola 3 tot 4 uur tevoren op kamertemperatuur komen.
Verwijder de buitenste bladeren van de sla als die lelijk zijn. Scheur de overige bladeren in eetbare stukken. Was ze een paar keer en droog ze met de slaslinger.
Doe de olijfolie, snuf zout, flinke hoeveelheid peper en de azijn in een schaal. Klop dit met een vork door elkaar. Prak de helft van de gorgonzola erdoor. Voeg de helft van de walnoten en de sla toe en schep alles goed door elkaar. Proef en voeg eventueel nog wat peper en/of zout toe. Brokkel de rest van de gorgonzola over de sla en de rest van de walnoten. Serveren.

1 januari 2006
Gemaakt voor de nieuwjaarsbridgedrive. Erg lekker.

Plaats een reactie

Verschijnt een à twee keer per maand. Met een breed scala aan onderwerpen uit het groenere leven en lekkere recepten.

Kijk in ‘spam’ of ‘reclame’ wanneer u niet binnen een paar minuten een e-mail ontvangt.