bron: experiment uit de keuken van Mergen-Metz
bulgur; garam masala; 2 sjalotten, gesnipperd; fenegriek; lamsgehakt; worteltjes, in dunne schijfjes; bolcourgettes (Ronde de Nice)
Was de courgettes en snijd de kap er vanaf. Hol ze uit en hak het vruchtvlees fijn.
Kook de holle courgettes – niet te lang, ze moeten stevig blijven. Uit het water halen en uit laten lekken.
Was de worteltjes en snijd ze in dunne schijfjes. Bak het lamsgehakt met de wortelstukjes en wat gesnipperde ui rul. Kook de bulgur. Meng het vruchtvlees, de bulgur, het gehaktmengsel en massala en de fenergiek. Vul de bollen. Zet nog even in de oven.
21 juli 2005
Je moet toch wat. De bolcourgettes (de Nice a Fruit Rond) lagen al dagen op het aanrecht.
OPMERKINGEN
Niet heel erg bijzonder. Het lamsgehakt geeft wel veel smaak. Ik zou het iets pittiger willen hebben.
Garam masala is een Indiaas kruidenmengsel. Past niet erg. Fenergiek is Arabisch. Ik neem mij voor mij meer te verdiepen in Arabische smaken. (Komijn, koriander.)
Garam masala is een Indiaas kruidenmengsel. Past niet erg. Fenergiek is Arabisch. Ik neem mij voor mij meer te verdiepen in Arabische smaken. (Komijn, koriander.)
Dit recept opgenomen als inspiratie voor volgende keren.