Basis courgettesoep

bron: de keuken van Mergen-Metz

2 fikse courgettes, grof geraspt; 2 eetl. olijfolie; 1 ui, gesnipperd; 1 teentje knoflook, gesnipperd; 1 liter groentebouillon

Van iets te grote en grote courgettes maak je soep. Voor andere gerechten zijn ze vaak niet lekker genoeg meer.
Verhit de olie in een kasserol en fruit zachtjes de ui en de knoflook. Ze moeten glazig blijven, niet bruin bakken. Dat geeft een te sterke smaak. Voeg de courgetterasp toe. Voeg de bouillon toe en kook een kwartier tot alles gaar is.
Doe in de blender, keukenmachine of gebruik de staafmixer.
Terug in de pan, nog even doorkoken en klaar.


31 juli 2017
Eindelijk de foto’s toegevoegd. En dat komt omdat Henk en Marieke, die vorige week op ons huis en levende have hebben gepast, enkele forse courgettes in de keuken hadden gelegd. Dit recept staat al tien jaar op onze site…..


OPMERKINGEN
1.    In deze soep doe ik geen peper en zout. Geen room, geen weet-ik-veel-wat. Het is de basis voor andere courgettesoepen en kan zo worden ingevroren. (Je zou je zelfs kunnen afvragen of het teentje knoflook er in de basis bij hoort.)
2.    Dit is een basissoep. Om in te vriezen maak ik veel meer dan de boven aangegeven hoeveelheid.
Zie verder de andere courgettesoepen. En je kunt eindeloos zelf variëren: met allerlei kruiden, wat room, zongedroogde tomaat in reepjes. Kleine brokjes verse (kleine) courgettes. Enzovoorts.

1 gedachte over “Basis courgettesoep”

Plaats een reactie