IJsheiligen en Plantjesdag

zaterdag 11 mei 11:00 - 17:00

Van 11 t/m 14 mei zijn dit jaar de IJsheiligen. In principe is daarna de kans op enige nachtvorst nihil en kunnen we vorstgevoelige gewassen in de tuin uitplanten.

We hebben jarenlang een plantjesdag “gevierd” waarbij we het teveel aan zaailingen en kweekgoed uit onze moestuin aanbieden (dat is nette taal voor ‘verkopen’). En natuurlijk hebben we meer gewassen, want we kweken ook allerlei planten voor een Eetbare Siertuin en verfplantentuin.

Behalve plantjes kopen kun je op deze dag ook de tuinen bekijken en een kop koffie of thee drinken – we hebben ook diverse boeken in de verkoop, inclusief een stapel eenmalig gebruikte exemplaren. We hebben op deze dag helaas geen tijd om je rond te leiden, maar als je het leuk vindt kun je waarschijnlijk onze nieuwe virtuele rondleiding testen.

Plantenlijst

Op dit moment is het begin oktober 2023, dus we hebben geen totaaloverzicht van wat er medio mei allemaal over is. Maar we kunnen dit alvast zeggen (een beetje alfabetisch):

 

Neem alsjeblieft zelf wat tasjes en bakjes mee? Niet alles wat we hebben is opgepot. Sommige planten zijn er als plug, sommige in perspot (kluit) en ja, sommige in een pot(je).

En op = op

Meer info

De Tuinen van MergenMetz
Maartje van den Berg
Toegangsprijs: Nee
Reserveren: Nee

Waar

De Tuinen van MergenMetz
Kaart wordt geladen...

Plaats een reactie