Zij die in Groot-Brittannië zijn geweest, hebben ongetwijfeld wel eens in een Indiaas restaurant gegeten. En tandoori chicken is zo'n beetje de nationale maaltijd aldaar. Maar daar zit kip in.De Indiaase keuken is grotendeels vegetarisch en dat zijn de gerechten in deze workshop ook. Er wordt vlees noch vis gebruikt.
Schrijf u snel in, want er zijn slechts twaalf plaatsen.
De Indiase keuken
"Omdat de Indiase keuken zoveel variatie biedt en het ook nog eens heel goed bij mij past, eet ik nauwelijks anders meer," zegt Marloes Holleman. Zij verzorgt de workshop.
Wie is Marloes?
Marloes heeft altijd een passie gehad voor koken. Zo is haar zoektocht gegaan via vleesstoofpotten uit het Midden-Oosten naar de vegetarische keuken van Thailand. Op zoek naar meer variatie kwam ze terecht in India. Door haar verblijf in een klein dorpje daar, heeft ze de Indiase keuken van binnenuit leren kennen.
Groenten en kruiden vormen de basis
Malabar spinazie
Tandoor ovens
Even iets tussendoor, nu we het toch over Indiaas eten hebben: Jan Willem Henssen is een wonderlijk mens. Hij is architect en samen met Corinne gepassioneerd kunst en design-liefhebber. Koken kan hij niet, Corinne des te beter. Maar hij houdt wel van lekker eten. Voor projecten is hij de laatste tijd vaak in India. En via zijn Cliquo Label-website en -winkel biedt hij nu zelf geïmporteerde tandoor-ovens aan.
Een vuurpot van klei, met een metalen mantel. Kan ook voor niet-vegetarsche gerechten worden gebruikt.
Wat gaan we doen?
We maken o.a. de volgende mooie gerechten:
mushroom tandoori |
Spies van gemarineerde champignon op de bbq of, wie weet, de tandoori oven, klaar gemaakt |
ei vindalloo |
Een pittig gerecht met gekookte eieren uit Kerala |
cabbage kofta |
Balletjes van kool en kikkererwtenmeel in een speciale saus |
tamarinde pickle |
Pickle is het bijgerecht in india, zeg maar een soort sambal, maar dan heel anders… (we houden het bij een milde variant zodat iedereen kan proeven) |
Palak paneer |
Spinazie – of Malabar spinazie – gerecht met paneer die we zelf gaan maken |
koriander munt chutney |
De welbekende chutney geserveerd bij papadums |
pinda chutney |
Chutney van pinda's |
Dal |
Linzengerecht |
mango pulissery |
Een zoete mango-cocos crème als nagerecht |
Raita |
Een heerlijk verkoelend bijgerecht van yoghurt en komkommer |
podina rice |
Basmati rijst met munt |
Samosa's |
Het meeste bekende streetfood gerecht uit India |
Pesseratu |
Een pannenkoek van linzen |
Chilly gobi manchurian |
Ook in India kennen ze Chinese gerechten, maar dan met heel andere smaken. Een verassend gerecht dus! |
Puri's (ongerezen brood) als bijgerecht en witte basmati rijst. Het tussendoortje is onion bhaji (pakora) en Indiase chai.
En natuurlijk gaan we aan het eind van de middag alles gezamenlijk proeven en opeten. En we rekenen die middag met pakweg drie drankjes (fris, sap, wijn, bier) per persoon.
Wees er snel bij!
Datum |
31 augustus 2013 |
Tijd |
Van 13:30 – 18:00 uur met kans op uitloop |
|
Max. twaalf [12] deelnemers |
Prijs |
€ 85 euro p.p., incl. BTW (en incl. ca. drie drankjes p.p.) |
Locatie |
De keuken van MergenMetz (Doorwerth) |
Inschrijven
|
Vul onderstaand formulier in en maak € 85 per deelnemer over op rekening 49.03.51.018 t.n.v. MergenMetz o.v.v. Indiaas koken (en de naam waarmee wordt aangemeld als deze anders luidt dan op de bankrekening) Uw inschrijving is definitief als de betaling is ontvangen. |
Ik wil mijn dochter voor haar verjaardag een kookworkshop Indiaas koken geven
Is deze site nog actueel?
Bij ons is de workshop een paar maal gegeven. Maar of ze in het algemeen nog Indiaas koken verzorgt, weten we niet. Sorry.