31 mei 2014: bij ons Open Ecotuin

31 mei open dag mergenmetzIn 2013 waren we verkozen tot Parel. En dit jaar?

Adres: Utrechtseweg 433, 6865 CL  Doorwerth (tussen Arnhem en Wageningen)

Veel zien, veel beleven!

Bij ons alleen op zaterdag 31 mei. Open van 10:00 – 17:00 uur. Kom met de fiets, of OV, of parkeer op de P-stroken voor het erf dan wel in de berm of op de ventweg.

Bij ons: gratis entree

Zie hier de website van Velt met alle Open Ecotuinen in Vlaanderen en Nederland.

Hieronder ziet u zoal wat we die dag te bieden hebben.
En niet vergeten onze bonte bentheimers, een zeldzaam varkensras, en de appenzeller spitskuifen, een bijzondere kip. Met kuif!


 

Rondleidingen 

MoestuinWe hebben een hectare terrein (de helft is bos, behorend tot de ecologische hoofdstructuur) en drie tuinen. Een moestuin van pakweg 300 m2 (met kassen), een Eetbare Siertuin van naar schatting 1800 m2 en en daarin de herboristentuin. Lees hier het schema voor de rondleidingen.


 

Imker

Koningin zoeken op Koningsdag - bijenkast wordt geopend (Custom)Imker Saskia van Orsel is er deze dag ook. Zij beheert haar bijenkasten die bij ons op het terrein staan. We hebben haar alweer enkele jaren geleden “gevonden” dankzij Gastvrij voor de Bij.


 

Uitrusten op het terras

terrasGeraldine (Amélie bakt taarten) en Cokkie (Frutti Confetti) maken speciaal voor deze dag zoete en hartige verleidingen die u kunt vinden in het gastenhuis achterin de tuin.

De grote tafel is het ‘buffet’ waar u zelf uw lunch of tussendoortje kunt samenstellen.
Picnic. Voor nog meer genot neemt u de hapjes mee in een hippe tiffin lunchbox en zoekt u een plekje in de tuin om het lekker op te eten. Op diverse plekken in de tuin staan kannen met ‘tuinwater’.


 

Nepalese kok kookt met tandoor-oven

Cliqo’s Label, producten met een verhaal

Nepalese kok met grote tandoor-oven
Nepalese kok met grote tandoor-oven

Een nieuwe trend?  Geen Weber, geen Big Green Egg, maar een heuse Indiase tandoor-oven. (Oké, de kok komt uit Nepal, maar een tandoor-oven kent geen landsgrenzen).

U kunt zien hoe het werkt en u kunt ter plekke een ècht naanbrood, aan de binnenkant van de oven gebakken, proeven. Voor € 5 met  werkelijke kip tandoori of een vegetarisch gerechtje en saus.

Er worden enkele kleine tandoor-ovens voor verkoop meegenomen. Lees dit ook 


Verkoop van bijzondere eetbare planten

Bloemen in de Tuin

olluco
olluco

Bloemen in de Tuin is onze partner. We verkopen zaden en plantgoed van de Eetbare Siertuin en onze moestuin. Ook super biologische meststoffen van Mack Bio Agrar. Lees hier iets meer.


Mooie duurzame producten

Bureau Cambium, stimuleert duurzaamheid

CambiumWibo Teerlink van Bureau Cambium komt met een allemaal groene dingen. Informatie over bouwen met bamboe, leemstuc en andere manieren van wandbekleding. Maar ook herbruik- of recyclebaar keukengerei en meer. Zoals ledlampen op zonne-energie, bijvoorbeeld de Waka Waka-lamp. Lees hier iets meer over zijn aanbod.


 

Picknick op het gras 

Frutti Confetti & Amélie Bakt Taarten

Foto: Wikicommons. Picnic in Engeland
Foto: Wikicommons. Picnic in Engeland

Cokkie en Geraldine maken allerlei mooie spullen. Jams, chutneys, sappen en meer. Taarten natuurlijk.

En voor deze dag vullen ze ook zogenaamde tiffin box’es. Setjes metalen schaaltjes die u kunt meenemen om ergens in onze tuin te picknicken.


Velt Nederland met boeken en zaden

Velt Nederland

3MegaCamVelt is zelf ook bij ons aanwezig met een stand met fraaie tuinboeken, zaden en meer. Handboek Ecologisch Tuinieren is onze moestuinbijbel. En ze hebben meer fraaie boeken.

Velt is de club die het allemaal is begonnen: de Open Ecotuinen. Nu al voor de twaalfde keer op rij en ieder jaar doen meer tuinen mee. 183 Open Ecotuinen in Vlaanderen (123) en Nederland (60).


 

Mooie nieuwe spullen van oude materialen

Mergendise – From trash to treasure

MergendiseNo waste. Eline maakt van vermeend afval, plastic zakken, oude kledingsstukken en meer, weer praktische gebruiksvoorwerpen. Als ware het nieuw.


 

Prachtige olijfolie en biologische wijnen en Koosworst

Dominio Vale do Mondego – Eikenboom Wijnhandel
olijfolie - 3 flessen naast elkaar 400x600
Sublieme olijfolie
en een prachtig vakantiedomein in Portugal deels in de Serra da Estrala. Met elke zomer het prachtige Angel Festival. Eikenboom Wijnhandel verkoopt voor ons deze olie èn natuurlijk biologische wijnen. En proef eens van onze Koosworst. Op is op.


 

Lekker biologisch desembrood

Biobrood Renkum, biologisch desembrood
BiobroodEr is een bakker opgestaan in Renkum. En hij heet Ronnie. Hij bakt geheel en al met de hand bereid biologisch desembrood, vaak met allerlei lekkere toevoegingen.


 

Herboristengilde, Natuurlijk Kruiden

HerboristengildeOok het Herboristengilde is uiteraard aanwezig met een stand. U kunt daar alllerlei informatie opdoen over het gebruik van heilzame kruiden. 

Ze zijn ook aanwezig in hun Herboristentuin, aan de voorzijde van het huis.


 

En…. koffie of thee van PUURkoffie

Puur KoffieHele mooie koffies en bijzondere thee. Maak kennis met PUURkoffie, PUURthee en geniet ervan met een stuk taart.


 

 

Meer foto’s van vorige jaren:

achterkant-open-dag

4 gedachten over “31 mei 2014: bij ons Open Ecotuin”

 1. Norbert & Marijke.
  Complimenten voor deze smaakmakende en zeer uitnodigende aankondiging van jullie Open Tuindagen! Daarmee haal je de 1.000 gasten die dag wel. Over onze deelname moeten we ons ernstig beraden vanwege de tijd/tijdstip en de kosten (vlucht etc).
  Alle goeds
  Eelco

  Beantwoorden
  • Geen vuiltje aan de lucht, Eelco. Evert-Jan van De Eikenboom gaat mèt de geweldige olie èn zijn biologische wijnen een kraam vullen.

   Beantwoorden

Plaats een reactie