Aardig, van Garden Organic

De Britse vereniging Garden Organic stelt op haar website gratis informatiekaarten over soorten groenten, fruit, kruiden en groenbemesters beschikbaar. Summiere en praktische informatie voor hen die een moestuin willen beginnen.

GO Chicory voorzijde.bmp
 
GO Chicory achterzijde.bmp

 

Het zijn fraaie kaarten, als pdf te downloaden. Gratis. De informatie die gegeven wordt is wel erg summier. Zo staat bijvoorbeeld bij spruiten (Brussels sprouts) niet dat het de vorming van spruiten stimuleert als de onderste bladeren langzamerhand worden weggenomen. En bij cichorei (let op de ch-wissel naar het Engels: chicory) worden roodlof (radicchio) en witlo(o)f min of meer op een hoop gegooid. Het simpele 'cut off the leaves, plant roots in wide pots' is niet bepaald een garantie voor success. Menigeen zal de bladeren bij de wortelhals afsnijden en daarmee ook de groeikern. (Vergelijk en lees dit over witlo(o)f.)
Enfin, kijk maar op de website van Garden Organic en bepaal zelf of u er wat aan heeft.

Lidmaatschap

https://www.nfumutual.co.uk/affinity/images/garden-organic.gifDeze kaarten zijn gratis en voor iedereen. Leden van Garden Organic hebben toegang tot meer diepgaande informatiebulletins – die we ook gebruiken voor onze plantbeschrijvingen. Bovendien krijgen leden 'gratis' zaad van bijna vergeten groenten, uit de zgn. HSL, de Heritage Seed Library. 

GardenOrganic is de populaire naam van wat voorheen bekend stond als de HDRA, Henry Doubleday Research Association, een club die zich al meer dan vijftig jaar inzet voor ecologisch tuinieren en biodiversiteit.

Plaats een reactie