De Italiaanse beleving

Stop met weifelen over uw zomervakantie: Op 1 juli 2009 opent Casa Calénc haar deuren. Paradisi Monte Meleto heet de heuveltop met uitzicht op de Apennijnen en Adriatische Zee. Daar bieden Han en Liesbeth u een prachtige vakantietijd.

https://www.montemeleto.com/bridge/res/site10/client/428bc4e040e25dee614c07d27d95772b.jpgIn 2001 kochten ze in het gehucht Cossure hun huis. In 2006 het aangrenzende pand, dat ze in een fraai vakantieappartement veranderden. Terrastuin. Zwembad. Het klinkt niet uniek: Nederlanders die in Italië een huis kopen en er een appartement verhuren. Maar dit is anders. De omgeving is prachtig (paradisi staat voor lusthof) en straalt natuur en rust uit. Het ligt vlak boven de Italiaanse provincie Marche, ter hoogte van Rimini en San Marino. Een half uur van de zee. Een uur van Bologna
 

Gastronomie

https://www.montemeleto.com/bridge/res/site10/client/7ef9f35edb5d7e077baef1c3573d4353.jpgHan en Liesbeth hebben een prettig gastronomische tic. Ze zijn Slow Food in levende lijve. Liesbeth weet erg veel van wijn. Ze is vinoloog en heeft zich aan de Academie voor Gastronomie verdiept in wijn-spijs combinaties. Han is gepassioneerd thuiskok. "Samen onder een Italiaans dak, dat levert smakelijke taferelen op," schrijven ze op hun website. 
Als u wilt, nemen ze u graag mee naar Italiaanse markten en andere gastronomische c.q. culinaire (aan-)gelegenheden. 

Lees meer en bekijk de foto's op hun website

Plaats een reactie