Desiree is alive and kicking

Al weer weken geleden, toen ik de bonenstaken uit het bed van vorig jaar verwijderde, zag ik dat van snijboon Desiree nog veel peulen aan de verdorde plant hingen. Hoewel ik deze dit jaar niet in de moestuin wil, heb ik de bonen geoogst.

PronkbonenVan de klimmers zijn dit jaar alleen nog wat snijboon (Veense) en veel, heel veel, borlottibonen voorzien. Maar de pronkbonen van Desiree waren nog frappant fraai; een enkele wat bruin, maar die zijn weggegooid.

Sperziebonen en snijbonen zijn niet winterhard, zeggen ze. Hagel en sneeuw. Storm, wind en regen. Vorst. Het is er allemaal overheen gegaan.

Dus de bonen in dit bakje zijn misschien wel fraai roze getekend, maar hartstikke dood. 
Dacht ik.
Toch even proberen.

Twee bonen in twee potjes in de koude kas gezet. Beide kiemden.

Kiemende desireeMooi hè?

Aanbieding

Desiree bonen. Oogst 2007. Kiemt gegarandeerd. Interesse? Reageer bij Reageer (hieronder). Op = op.

Plaats een reactie