Een nieuwe lente en een nieuwe site

Onze website is van buiten en van binnen geheel vernieuwd. Alleen de feitelijke inhoud is hetzelfde gebleven. En na een half jaar kunnen we eindelijk weer een nieuwsbrief versturen. Dat, met het prachtige voorjaar, maakt blij! Gorter schreef De Mei (1889) – een lang gedicht met een beroemde openingszin: Een nieuwe lente en een nieuw geluid, ik wil dat dit lied klinkt als het gefluit, … [en dan gaat het nog 4379 regels verder].

Van Word naar WordPress

Als u iets ziet wat niet helemaal klopt, meldt het ons a.u.b.

De afgelopen maanden zijn pakweg 1500 pagina’s zijn omgezet naar een nieuwe lay-out. Technisch gesproken zijn we over van SiteFeeling en Magento naar WordPress en WooCommerce. SiteFeeling werkt(e) op basis van documenten opgemaakt in Microsoft’s Word. Heel erg makkelijk. WordPress is een systeem dat haar wortels in de wereld van de pers en bloggers heeft. Dat heeft zo haar voordelen. Maar de overeenkomst van het begrip ‘Word’ in beide namen was geen garantie voor een makkelijke conversie.

Saaie site

Schrijven is schrappen en zoiets geldt ook voor websites. Natuurlijk hebben we een vrolijke voorpagina met foto geprobeerd. En ja, echt waar, er stond op een gegeven moment ook een slider. Maar we vonden het van de inhoud afleiden. Dus is het een doodsaaie site geworden. Met heel veel informatie.

Icoontjes

Een nieuwe lente en een nieuwe site - iconen

Boven onze naam en wortelkleuren staat een rijtje kleine iconen. Na discussie tussen Metz (mrs. M) en Mergen (schrijver dezes) is besloten de verklarende tekst weg te laten.
“Dat oogt rustiger,” aldus mrs. M. Wat kan een mens daar tegenin brengen?
Dat het huisje ‘home’ betekent, zal wel duidelijk zijn. Het winkelwagentje heeft alles met onze bescheiden webshop te maken. En het silhouet daarnaast, dat bent u. ‘Mijn account’ heet dat. Dat geldt alleen als u iets in de webwinkel bestelt. Het vogeltje is de link naar Twitter en de gestileerde f verwijst naar Facebook. Klikt u op het envelopje, dan komt u bij onze contactgegevens uit.

Onbekende groenten zijn ook groenten

Een nieuwe lente en een nieuwe site - groentesoorten
Hadden we voorheen een onderscheid gemaakt tussen onze moestuingroenten en de groenten uit onze Eetbare Siertuin, nu hebben we dat gelijk geschaald. Hierboven ziet u het scherm met de beschreven groentensoorten. Dus de teunisbloem en de lathyruserwt staan daar gewoon tussen. En dat geldt ook voor de recepten.

Recepten meer gecategoriseerd

Ook bij de groenterecepten zijn de ongebruikelijke c.q. onbekende groenten in de rij opgenomen. Dus brandnetel, teunisbloem, zevenblad en meer staan er gewoon tussen.

Een nieuwe lente en een nieuwe site - recepten

Op onze oude website was voornamelijk groente onderverdeeld. Nu hebben we de recepten meer gecategoriseerd. En was voorheen een recept of dubbel of aan één specifieke (belangrijkste) groente gekoppeld, nu is een en hetzelfde recept bij alle significante ingrediënten te vinden.

Zoekfunctie

De zoekfunctie is krachtiger dan voorheen. U kunt net zoals met Google werken. Dus “verse worst maken”  levert alleen die artikelen op die deze letterlijke zinsnede in zich hebben (3) in tegenstelling tot de drie woorden zonder de aanhalingstekens: 22 resultaten (alle artikelen waar èn verse èn worst èn maken in voorkomen). Het aantal zoekresultaten is door ons gelimiteerd, want als er losse en te algemene woorden worden ingegeven, dan, tja, voldoen uiteindelijk wel alle 1500 pagina’s.

Rechter kolom

Een nieuwe lente en een nieuwe site - rechter kolomIn de rechter kolom treft u op (vrijwel) elke pagina de vaste onderdelen aan. De activiteiten die op termijn op stapel staan – dat hoeven dus niet onze eigen evenementen of workshops te zijn – de ‘adverteerders’ en het aanmelden voor de nieuwsbrief.

…. en we moeten commerciëler worden

We geloven in het Internet en het delen van informatie. Daar gaan we ook mee door. Maar waar we voorheen als wederdienst voor managementadviezen om niet gebruik hebben mogen maken van een content management systeem èn provider, is dat nu verleden tijd. Dus dus de advertenties bij ‘Warm aanbevolen’ worden betaald, waardoor wij onze nieuwe “groene” provider Oxilion kunnen betalen. We blijven echter kritisch: Google en haar Adwords of Doubleclick weren we van ons scherm.

4 gedachten over “Een nieuwe lente en een nieuwe site”

  1. Ziet er prachtig uit, klein taal foutje onder kopje commerciëler , twee maal dus, ik weet wat het is als er content verloren gaat, en wens julle veel succes, mijn website is ook onder wordpress, niet perfect , maar zo gemakkelijk om mee te werken!

    Beantwoorden
    • Dank je. Het duurde even voordat ik het foutje zag. En maar meteen een tweede weggehaald ‘voorheen’ en ‘jarenlang’ in dezelfde zin is te veel van het goede 😉

      Beantwoorden

Plaats een reactie