Eten uit het Wild

workshop eetbaar landschap

vallei (Custom)In Zuid-Europa is het al volop lente. Van 22 t/m 27 maart 2014 organiseert Dominio Vale do Mondego samen met Monique Wijn een workshop eten uit het wild. Dagelijks wilde planten, vruchten verzamelen op het eigen landgoed en in de vallei van de rivier Mondego in het Natuurpark Serra da Estrela.

Kijk eens aan: 10% Korting voor lezers van onze nieuwsbrief.

Monique Wijn en Eelco Schaap nodigen u uit op landgoed Dominio Vale do Mondego in het natuurpark Serra da Estrela, Portugal, voor deze workshop.  Veel aandacht voor de herkomst van de producten: ecologisch, biologisch-dynamisch, raw food en salades.

aardbeidoom (Custom)“Wij doen dat samen met Fernanda, onze Portugese kokkin, die voor en met ons kookt,” vertelt Eelco, die samen met Karin Sligting Dominio Vale do Mondego beheert. “Met elkaar ontdekken we de ´binnenkant´ van het oude landbouwsysteem en het eetbare landschap waarin beiden nog harmonieus samengaan. We verzamelen dagelijks wilde planten, vruchten op het eigen landgoed en in de Vallei van de Mondego rivier in het Natuurpark Serra da Estrela.”

Natuurlijke voeding en de bekende herkomst van ons eten zijn belangrijk. Het zijn geen industriële producten. Vandaag de dag krijgt eten veel aandacht, maar echte kwaliteit kom je alleen tegen in oorspronkelijke natuur.

Geobotanie (Custom)Monique en Eelco nemen u mee om het eetbare landschap te ontdekken.  ‘Grazen’ langs de eeuwen oude granieten terrasmuren, langs kleine beken en bosranden. Verzamelen verse kruiden, planten, vruchten en zaden. Dichter bij de bron kan niet. Monique en Eelco zijn bij uitstek deskundig t.a.v. het landschap, de plantenfamilies en cultuurgewassen en maken de vertaalslag naar de maaltijden.

“We nemen de tijd om de gerechten klaar te maken en vooral tijd maken om met elkaar te eten en voor de disgesprekken.”

Het landgoed Dominio Vale do Mondego heeft biologisch-dynamisch geteelde groenten, fruit, noten, druiven, olijven en een eigen schaapskudde en paarden. Vrijwel alles wordt zelf verwerkt. Het beschikt over een breed scala aan fantastische verse producten, waarmee je alle kanten op kunt in de (buiten-)keuken.

Dominio Vale do Mondego - eten op terras“Onze liefde voor natuurlijk eten is geënt op decennia lange ervaring, opgebouwd door vakkennis en uit de hand gelopen liefhebberij,” zegt Eelco. Hij is ruim dertig jaar biologisch-dynamisch landbouwvoorlichter, sterrenkundige, voedselspecialist.

 Monique is bioloog, voedingsdeskundige en biologisch-dynamisch tuinder in Groningen. Zij is gespecialiseerd in salades en raw food en veganistische gerechten (ze is niet geen 100% raw foodie, maar wel veganist) en al meer dan 12 jaar gericht op eetbare wilde planten. Ze verkoopt salades en wilde planten zaden en zaadgoed aan Natuurvoedingswinkels en particulieren. 

Prijs

€ 645

Dit omvat: zes nachten verblijf in comfortabele tweepersoons studio met eigen badkamer, alle maaltijden, alle workshops, wandelingen en excursies

Korting

10% voor lezers van onze MergenMetz-nieuwsbrief

 

 

Reserveren

info@dominiovaledomondego.com
dominiovaledomondego.com

 

Plaats een reactie