Geniet van de seizoenen

SeizoenenBij het geheel in een nieuwe jas gestoken magazine Seizoenen van VELT, is de groente- en fruitkalender bijgesloten. Per maand is aangegeven welke groenten en welke fruitsoorten beschikbaar zijn. Uit onze eigen omgeving, niet ingevlogen uit Oeganda, Colombia of Nieuw-Zeeland. Dat is goed voor het milieu, goed voor de lokale economie en goed voor de gezondheid. 

Want, zoals Milieudefensie onlangs aangaf in haar groente- en fruitwijzer Weet wat je eet: groenten en fruit uit verre landen zitten vaak vol gif. Ook onder de schil.

Smaakvol

Elk seizoen kent zijn eigen groenten, zijn eigen smaken. Een seizoen duurt maar drie maanden. Geniet van de kolen in de winter. Of van de pompoen, prei, knolselderij, veldsla, pastinaken, wortelen en witlof. Geniet van de eerste sla in de lente, de peultjes, de spinazie. Geniet van de spitskool, de sperziebonen in de zomer en herfst. De courgettes, de tomaten. Niet alleen zijn de groenten van het seizoen verser en smaakvoller, het is ook leuk om gerechten per seizoen te kunnen bereiden. Het hele jaar door sperziebonen is uiteindelijk saai, weinig smaakvol en, inderdaad, niet goed voor het milieu. Niet alleen omdat ze met het vliegtuig worden vervoerd, maar ook omdat in warme landen vaak in de open lucht wordt geteeld en (dus) veel meer met giffen wordt gewerkt. 

Download hier de groente- en fruitwijzer van VELT. Of bezoek hun website: https://www.velt.be/

Plaats een reactie