Op 5 juni is onze tuin open

Op 5 en 6 juni zijn er weer de Velt Ecotuindagen. Meer dan 100 schitterende moestuinen, siertuinen en boomgaarden geven hun geheimen prijs. Tuinliefhebbers kunnen er zonder schroom komen neuzen. Ook in onze tuin.

Op zaterdag 5 juni tussen 10:00 uur en 18:00 uur bent u van harte welkom. Indien met de auto: parkeer a.u.b. op de P-stroken langs de Utrechtseweg.

Wat te beleven?

Naakte kabouter [3].jpgOnze moestuin staat centraal. Via onze website heeft u al een indruk van wat er zoal is. Nu live te zien! Ze is voor eigen gebruik en we streven ernaar het hele jaar rond eruit te eten. Zonder invriezen. Zonder inmaken.

We hebben een stuk bos en een vrij natuurlijke tuin. Dat moet wel als je grenst aan het terrein van Natuurmonumenten èn lid van Velt bent. Daarnaast hebben we twee Bonte Bentheimers, een sinds 22 maart 2010 officieel zeldzaam ras. U kunt kennis nemen van waterhergebruik, zonnepanelen en aardwarmte.

Ter opluistering zijn aanwezig PUUR Koffie en Frutti Confetti. We schenken thee van het theekamp.

 

Dagje uit?

Als u van verre komt, is dat niet erg. Er is hier genoeg te beleven:

De Ommuurde Tuin

https://web.inter.nl.net/hcc/ISB/images/ommuurdetuin2.jpg

 

Klik hier.

Een toonbeeld van een fraaie commerciële biologische moestuin, gelegen op het Landgoed Oranje Nassau's Oord. De tuinen van Koning Willem III. Taco kan daarover boeiend vertellen. Natuurlijk zijn hij en zijn gade Esther ook Velt-lid. Hun "De Ommuurde Tuin" ligt nabij Wageningen, maar in Renkum, dezelfde gemeente als waar wij (Doorwerth) toe behoren. En het is niet ver van ons vandaan.

We hebben e.e.a. met hen afgestemd: beide zijn we op zaterdag 5 juni open van 10:00 – 18:00 uur.

 

Tuin MergenMetz

Velt Ecotuindagen 2010 - onze moestuin.jpg

Klik hier.

U bent van harte welkom! Oh…. we zouden het haast vergeten: de spullen uit onze webwinkel kunt u op die dag uiteraard gewoon verkrijgen. Lekkere jams, olijfolie al dan niet zelfgetapt (neem dan lege flessen mee).

 

Kasteel Doorwerth

https://www.traditie.nl/file_handler/photos/resized/view/243/D+118.jpg

 

Op korte afstand van ons ligt dit fraai gerestaureerde museumkasteel. Een bezoek waard.

Wolfhezer en Doorwerthse Heide

     

 

 

Onze achtertuin loopt over in dit unieke en rijke natuurhistorische gebied. Volgens ons het mooiste van Nederland. Sprengbeken, stuwwallen, heide, Wodanseiken, grafheuvels. Heerlijk om te wandelen.

Dit gebied was dè inspiratiebron voor de schilders van de Oosterbeekse School (Maris, Mesdag, Mauve), dat ook wel het Hollands Barbizon werd genoemd.

In Nederland zijn ongeveer duizend Velt-leden. In België en met name Vlaanderen is dat rond de vijftienduizend waardoor Velt een beweging van maatschappelijke importantie is.

Contact & route

En voor dit èn onze webwinkel hebben we onze contactpagina's geheel vernieuwd.

Over de Ecotuindagen

De Ecotuindagen zijn van zaterdag 5 juni tot en met zondag 6 juni 2010 op locaties in België en Nederland. Openingsuren en -data variëren van tuin tot tuin. In Nederland zijn er dertien tuinen open, in België achtennegentig, waarvan er zevenennegentig in Vlaanderen. (Rest de vraag: wie is de Walloon onder de Vlamingen.)

Klik hier voor de link naar het algemene overzicht.

Plaats een reactie