Ja, ja, de Eetbare Siertuin sijpelt door. In het stijlvol uitgevoerde kwartaalblad De Tuin in Vier Seizoenen staat in het zomernummer een artikel over artisjok en kardoen. Deze twee zowel sier- als consumptieplanten zijn zeer naaste familie van elkaar.
De tekst is door Anthonetta van Bergenhenegouwen en ons geschreven. Onze eigen foto’s voldeden niet aan de maatstaven van dit blad. Toegegeven: de foto’s van Emiel van den Berg en Wiert Nieuman zijn bijzonder fraai. Ach ja, je kunt niet in alles goed zijn.
Klik hier en dan opent zich een pdf van het artikel.
Tuinbladen
Wij zijn op slechts enkele tuinbladen geabonneerd
. Dat heeft enerzijds te maken met de zap-cultuur die in veel bladen heerst (betrekkelijk oppervlakkige artikelen die maar net een onderwerp aanraken) en anderzijds met ons: Wij zijn te ver doorgeslagen en hebben behoefte aan meer uitvoerige stukken met wat meer achtergrond en diepgang.De Tuin in Vier Seizoenen is een van de weinige bladen die wat extra inhoud biedt. Ook qua volume. Er ploft wat op de mat! Het oogt goed verzorgd en best wel chique, maar dat maakt geen verschil voor de planten. Artisjokken en kardoenen groeien bij wijze van spreken in elke tuin. Kijk verder en hier kunt u zich desgewenst abonneren.