Komkommers in The Garden

In het mei-nummer van The Garden wordt aandacht aan komkommers besteed. Over hoe te telen en welke soorten het beste zijn.

RHS komkommer 1Dit artikel sluit aan bij onze groentebeschrijving van de komkommer.

The Garden is het maandblad van de RHS (Royal Horticultural Society). Men onderscheidt:

kleine "lunch box" komkommers

< 12 cm

mini-komkommers

12-18 cm

middelgrote komkommers

~ 20 cm

standaard komkommers

> 30 cm

– tussen 20 en 30 cm kent men niets, kennelijk –

Komkommers kunnen binnen of buiten, klimmend of over de grond worden geteeld. Hieronder staat een (Engelstalig) schema met methoden voor het leiden van de plant en het wegknijpen van vruchtbeginsels.

RHS komkommer - detail

Middelgrote en standaard komkommers worden langs een draad omhoog geleid en boven, nadat de top eruit is geknepen, met twee vertakkingen links en rechts horizontaal verder. Voor kleine komkommers in de kas hanteert men een andere tactiek.

Buiten, of in de koude bak, teelt men komkommers die over de grond kruipen. Hoe deze te "besnijden" staat in onze algemene beschrijving.

Wanneer oogsten?

Daar is het artikel helder over: als de komkommer over zijn gehele lengte een gelijke diameter heeft. 
Oogst jong.

Goede buitenkomkommers

In 2001 heeft de RHS een test gedaan. De beste komkommers om buiten te telen zijn: Marketmore, Prima Stop, Masterpiece en Tokyo Slicer. 

2 gedachten over “Komkommers in The Garden”

  1. Hallo, ik heb een vraag wij hebben ooit de ” masterpiece” komkommer gehad, was enorm lekker!! Nu willen we ze weer zetten maar kunnen die zaden nergens vinden weet iemand misschien waar ?

    Beantwoorden

Plaats een reactie