Opgewekt het nieuwe jaar in

Wij wensen jullie allemaal een voorspoedig en gezond 2023 met veel groenten!

De afgelopen jaren kozen we een kunstwerk bij onze nieuwjaarswens. Dit keer heet de kunstenaar Weerselementen. Een stralende zonsopkomst onder een curieus gevlekt wolkendek dat in het water van de Heelsumse beek weerspiegelt.

Ruime bocht in de Heelsumse Beek – eigen foto

Het is een bocht in de Heelsumse Beek waar het water lijkt stil te staan. Maar de schijn bedriegt. Als je naar links het pad vervolgt en wat verderop loopt, kom je bij de spreng. En als je weer wat doorloopt ben je bij de Wodanseiken. Het is de omgeving waar de schilders van de Oosterbeekse School graag vertoefden.

Na februari 2023 kan niemand hier meer komen. In het natuurterrein Wolfhezerheide worden talloze paden afgesloten. Het is namelijk een kwetsbaar gebied waar veel bijzondere soorten voorkomen. De recreatiedruk is te groot. Dus ook daarom deze foto.

2 gedachten over “Opgewekt het nieuwe jaar in”

  1. Interessante informatie van die wodanseiken en de Oosterbeekse schilders.
    Dank voor de mooie foto! Voor jullie hierbij de beste wensen voor 2023! Leuk dat jullie zo’n gevarieerd programma hebben. Ik hoop op een van deze dagen eens kennis te komen maken. Helaas woon ik niet in de buurt, dus even iets combineren.

    Beantwoorden

Plaats een reactie