Proeverij wijn en chocolade – een nieuwe smaakbeleving!

Omdat wij allen in ons hart liefhebbers zijn, willen wij u dit niet onthouden: Chocoweb en Imperial Wijnkoperij organiseren op maandag 21 en zaterdag 26 juni 2010 een proeverij. Topwijnen en verfijnde chocolades zorgen voor een sensationele smaakbeleving.

"Afgelopen woensdag de l'Artigiano 100% nog gecombineerd met een goed glas Rioja Reserva uit 1996. Je zou denken dat er van de wijn niets te genieten overblijft, maar het combineerde juist prachtig!" schreef Jan-Paul Fros ons een paar weken geleden. Kijk, daar vallen wij nu voor.

Grand cru en terroir

Chocolade en wijn.jpgIn Nederland is het combineren van deze twee nog vrij ongebruikelijk. Kennelijk zien we chocolade nog te veel als louter snoepgoed. Maar chocolade en wijn hebben juist veel gemeen. Waar wijn druivensoorten kent, kent chocolade diverse cacaosoorten. Voor zowel de betere wijnen als de chocolades wordt gesproken van grand cru's en voor beide geldt dat de terroir een belangrijk begrip is. Net zoals een Duitse riesling verschilt van een Australische, proeft een criollo van Madagaskar net even anders dan een van Bali of uit Venezuela.

 

Proeverij

https://2.bp.blogspot.com/_0JFCSNTiDCM/SWTgdy-8vSI/AAAAAAAAABQ/YdcuhJDtXBA/S220/logo.gifDe proeverij staat open voor iedere wijn- en chocoladeliefhebber die een extra dimensie aan haar of zijn smaakbeleving wil toevoegen. Het aantal deelnemers is enigszins gelimiteerd; afhankelijk van het aantal aanmeldingen wordt de definitieve locatie gekozen. De proeverij wordt geleid door Bob Jurjens, bestuurslid van het Nederlands Gilde van Sommeliers, en Jan-Paul Fros van Chocoweb.

 

Proefpakketje

Na een presentatie over de wijnen en de chocolades worden er  wijnen bij chocolades geproefd. Bij iedere chocolade twee wijnen.  Deelnemers ontvangen na afloop een proefpakketje van een fles wijn en chocolade.

Aanmelden en inschrijven

Data:

21 juni 2010 alleen voor professionals (handel en horeca)

 

26 juni 2010 amateurs/liefhebbers

Tijd:

14:00 – ca. 16:00 uur

Locatie:

nader te bepalen (omgeving Arnhem), wordt tijdig bekend gemaakt

Deelnemers:

max. 30

Kosten:

€ 50,– p.p. incl. BTW

Aanmelden:

per e-mail aan teamchocoweb@chocoweb.nl o.v.v. uw naam, adres en telefoonnummer

Na aanmelding ontvangt u nadere informatie.

logo_print.gif

Chocoweb levert 's werelds beste chocolades. Het is een initiatief van AIDEA en MergenMetz, ontstaan vanuit de gedachte dat 's werelds beste chocolades maar moeilijk haar weg naar liefhebbers vinden, omdat die laatsten meestal geografisch nogal gespreid wonen. De webwinkel heeft begin november 2009 haar "deuren" geopend. Puur, smaak, fair  is het credo van Chocoweb. En vreemd genoeg, of eigenlijk niet, blijken de beste chocolades méér dan fairtrade te zijn en over het algemeen ook EKO. De chocolades in het assortiment van Chocoweb komen van over de hele wereld. 

Imperial Wijnkoperij.jpg

Imperial Wijnkoperij is in 1995 opgericht door Regina Meij en is vanaf dat moment de meest toonaangevende importeur van Oostenrijkse wijn in Nederland. Dit jaar bestaat het bedrijf alweer vijftien jaar. Imperial verhandelt wijn van ca. 22 wijnhuizen uit Oostenrijk. In 2005 is het assortiment  uitgebreid met wijn van  acht  Duitse huizen. Dat assortiment bestaat inmiddels uit acht wijnen (vier uit de Pfalz, twee uit Franken en een uit de Mosel en een uit Rheinhessen). Verder voert Imperial ook een Hongaarse en een Zwitserse wijn. 

Plaats een reactie