Zalm – een biografie

De Noorse journalist Lars Kvamme schreef een bijzonder boeiend boek over de zalm. Een biografie. Normaliter wordt iets dergelijks geschreven over een overleden persoon of iemand in haar of zijn laatste levensdagen, maar nu over een vis. Die straks niet meer is.

De Verstandige Kock

Alweer enige tijd geleden verscheen De Verstandige Kock, een prachtig, waardevol boek over de kookkunst in de zeventiende eeuw. En wat het zo compleet maakt is dat de auteurs ook een uitvoerig beeld schetsen van de samenleving in die tijd.

In de moestuin. Van Hex.

Begin dit jaar verscheen ‘In de moestuin met Wim Lybaert’. Op 10 september 2022 werd het gepresenteerd tijdens het Hex Tuinfestival en bleek dat het de moestuin van Hex betrof. Dat is een prachtige moestuin en plaatst dit boek daardoor in een bijzonder licht.

Het Cocboeck van Baten of Battus

Het kookboek van Doctor Carolus Battus verscheen in 1593. Een van de eerste Nederlandstalige kookboeken vormt het fundament van dit prachtige boek dat over veel meer gaat dan koken. Een waar tijdsgeschrift met culinaire insteek van rond de eerste helft van de tachtigjarige oorlog.