Smaakvrienden Fruit genomineerd

Smaakvrienden Fruit van Angélique Schmeinck is genomineerd voor de Gourmand Word Award titel Best TV-Europe Cook Book. Het is dan ook een verdraaid goed boek.

Smaakvrienden Fruit cover 320x320

Ontzettend leuk, maar ook weer niet verbazingwekkend. Het is een verdraaid goed en onconventioneel boek.

De Europese titel betekent voor Meesterkok en 24Kitchen chef Angélique Schmeinck een directe nominatie voor de Wereldtitel. De Book Awards staan bekend als 'De Oscaruitreiking voor kookboekauteurs'.

Opnieuw in de prijzen

Mond vol KunstHet is niet voor het eerst dat een kookboek van Angélique Schmeinck in de internationale prijzen valt. In 2002 werd 'Een mond vol Kunst' uitgeroepen tot Gourmand World Award 2002 in de categorie meest innovatieve kookboeken. In 2010 riep Gourmand World Cookbook Awards het vernieuwende kook- en inspiratieboek met culinaire mindmaps Smaakvrienden Groenten uit tot 'Best Entertaining Cookbook' van Nederland. Het boek werd derde bij de 'Beste of the World Competitie'.
Smaakvrienden Groenten cover 320x320De in december uitgeroepen regionale winnaars strijden binnen hun categorie om de wereldtitel. Aan de Beijing Cookbook Fair van 2014 nemen 187 landen deel. Dit geeft uitgevers, auteurs, fotografen, stylisten en chef-koks een belangrijke kans om de Aziatische markt, de snels groeiende markt op het gebied van kook- en eetboeken, te verkennen en zichzelf te presenteren. Wie de wereldtitels krijgen zal bekend worden gemaakt op 19 mei 2014. In Beijing.

Over de Beijing Cookbook Fair

File:Gourmandlogo2.jpgDe sector eet-, wijn- en kookboeken heeft in Azië een enorme vlucht genomen. Evenals de interesse in niet Aziatische keukens. Sinds 2012 is China de belangrijkste exportmarkt voor met name uit het Duits vertaalde culinaire titels. [MergenMetz: En vreemd genoeg vermijden we in Nederland bijna alles wat van onze oosterburen komt.] De Beijing Cookbook Fair wordt sinds 2007 georganiseerd. De afgelopen vijf jaar werd een uitstap gemaakt naar Parijs. Vanaf 2014 wordt de belangrijke beurs met tussenpozen van een aantal maanden zowel in Beijing als in Parijs georganiseerd. De te winnen prijzen vallen binnen zes hoofdcategorieën, onderling verdeeld in landen en subcategorieën waaronder 'chefs' en 'lifestyle'. Daarnaast zijn er drie categorieën 'Wine and drinks' met elk hun eigen segmenten plus één categorie TV. In totaal gaat het om 92 categorieën.

 

 


Een prijs is een prijs. Best TV Europe Cook Book. Tja. Angélique is op 24Kitchen, maar Smaakvrienden staat daar los van. En waar dat 'entertaining' bij Smaakvrienden Groenten op slaat, is een raadsel. Zowel Smaakvrienden Groenten als Fruit zijn inspirerende standaardwerken voor elke kookliefhebber en kok die nieuwe gerechten en combinaties zoekt. Tenzij men dat 'entertaining' vindt.

Plaats een reactie