Spetterend Aardpeerfestival

Op zaterdag 19 november a.s. organiseert De Groene Vinger op de Eemlandhoeve in Bunschoten het eerste Nederlandse Aardpeerfestival. Markt, informatie en een aardpeerdiner.

De toegang is gratis, alleen voor deelname aan het diner wordt twintig euro p.p. gerekend (vooraf reserveren).

Locatie

Eemlandhoeve
Bisschopsweg 5b
3752 LK Bunschoten

 

Markt

14:00 – 18:00 uur

Gratis

Diner

18:00 – 20:00 uur

€ 20 p.p.
Tot 10 november aanmelden bij aardpeer@degroenevinger.net

Spetterend AardpeerfestivalMarkt, rondleiding en meer

Het festival is breed van opzet; op de markt zijn zaden en stekken van allerlei planten te verkrijgen. Ruiltuin.nl organiseert een ruilmarkt waar u zaden en stekken van eigen oogst kunt aanbieden. En ruilen.  Uiteraard zijn er aardperen te koop. En deze kunt u ook proeven: op open vuur wordt in gietijzeren potten aardpeersoep gekookt.

Boer en filosoof Jan Huijgen geeft rondleidingen over zijn bijzondere boerderij (de Eemlandhoeve).

aardpeerkunst

mini-workshop 'koken met aardpeer'

aardpeersoep maken in een gietijzeren stoofpotten op open vuur

proeverij van aardpeergerechten

Bekendmaking van de winnaar van de Groene Vinger Aardpeerwedstrijd

rondleiding over de bijzondere boerderij van boer en filosoof Jan Huijgen

feestelijk meergangen aardpeerdiner bereidt door Thimo Verleije van Oosten

Vrienden van de Aardpeer

Aardpeer 1_resizeDe aardpeer is een echte late najaars- en wintergroente. Een fascinerende plant die zowel geliefd als gehaat wordt. Multifunctioneel want mooie gele bloemen in de zomer, en een hoge opbrengst aan eetbare gezonde knollen in het najaar. Kortom, een plant die onze liefde en aandacht verdient en zeker niet vergeten mag worden.

Het genootschap De Vrienden van de Aardpeer is daarom ook aanwezig. Zij komen met aardpeercinema en een mobiele keuken, waarin ze 'live' hun lekkerste en leukste aardpeerrecepten bereiden: van aardpeerbonbon tot bitterbal, van aardpeersoes tot lekker sausje. De Vrienden van de Aardpeer stoken zelfs hun eigen aardpeerwodka.

 

Diner

Het festival wordt afgesloten met een feestelijk meergangen aardpeerdiner bereid door Thimo Verleije van Oosten. Aangezien het aantal plaatsen beperkt is, wordt u vriendelijk verzocht zich vantevoren aan te melden. Het diner kost € 20. Reserveren kan tot 10 november via aardpeer@degroenevinger.net

Links

De Groene Vinger
Ruiltuin
Cruydthof
Eemlandhoeve

Plaats een reactie