Stop met kopen; start met koken

101 Cookbooks is een fraaie website annex blog van de Amerikaanse fotografe, ontwerpster en kookboekenschrijfster Heidi Swanson. Maar waarom de naam 101 Cookbooks? Heidi schrijft: "When you own over 100 cookbooks, it is time to stop buying, and start cooking."

101cookbooksWe hadden het zelf kunnen bedenken. Veel van de recepten op de MergenMetz-website zijn afkomstig uit gekochte en cadeau gekregen kookboeken. En regelmatig, niet iedere dag, koken we iets nieuws.
Naar aanleiding van Heidi haar opmerking zijn we zelf gaan tellen: 133 kookboeken en 37 oude, antiquarische. Exact 170 bij elkaar. Hiertoe zijn ook een aantal naslagwerken als De Dikke Van Dam en The Oxford Companion to Food gerekend. En vijf boeken uit de Culinaria-reeks.

101 Cookbooks is ook als item of gadget aan je iGoogle-startpagina toe te voegen. Dan zie je iedere dag of er wat nieuws bij staat.
En geheel volgens de maatschappelijke trend: Heidi Swanson wordt met vijf sterren beoordeeld maar heeft minder dan 100 gebruikers. Jamie's Recipes heeft op dit moment 5.385 gebruikers en is met slechts één ster beoordeeld. Dus voor de fijnproevers: https://www.101cookbooks.com/

Plaats een reactie