Wordt het nog wat met Brandywine?

Terwijl Stakeless en Green Grape volop hun vruchten vormen tellen we slechts vier tomaatbeginselen in pakweg tien Brandywineplanten.

Brandywine is een bijzondere tomaat (lees het bericht van 21 juni 2009). Ze is wat fragieler dan andere tomaten en produceert veel lengte met relatief weinig bloemtrosjes.Een enkele plant is twee meter hoog en heeft slechts een bloemtros. De andere wel vier. Verder bloeien ze nogal onregelmatig – hoewel het op dit moment erop lijkt dat er voldoende bloemen bloeien.

Brandywine tomaat 1De kas staat open. Insecten vliegen in en uit, voor zover ze niet zelfbestuivend mochten zijn. Toch tellen we slechts vier tomaatjes. Misschien vinden ze brandywine gewoon niet lekker.

 

Brandywine tomaat 2 en 3Rest ons de beklemmende vraag: duurt 2009 nog lang genoeg om iets te oogsten?

 

Brandywine tomaat 4Het vooruitzicht van tomaten van een pond, maakt veel goed. Als iedere plant één tomaat baart, hebben we een oogst van zo'n 5 kilo.

(a)        Brandywine is/was vergeten. Misschien niet voor niets: een lange groeiperiode, relatief weinig tomaten per plant. Maar potentieel wel enorme tomaten.(b)        Brandywine is door de Amerikanen wel in hun Ark van de Smaak gezet.  

Plaats een reactie