Recensies

Hotel Achtertuin

Voor opa’s, oma’s, vaders en moeders. Oh nee: voor kinderen van drie tot pakweg zes jaar oud. Bij KNNV Uitgeverij verscheen een bijzonder boek om het kleine grut op leuke manier kennis te laten maken met alles wat groeit en bloeit, zoemt en kruipt.

Koken in de Tweede Wereldoorlog

Zeer onlangs is onder de titel ‘Koken in oorlogstijd’ een alleraardigst boekje van de hand van Manon Henzen verschenen. Het bevat gerechten en recepten uit de jaren veertig van de vorige eeuw. Een periode waarin een beroep werd gedaan op de creativiteit, iets wat we vandaag de dag ook terugvinden, als het bijvoorbeeld gaat om vleesloos eten.

Dodelijke planten

We weten dat planten sommige dodelijk kunnen zijn, maar zelden waarom. Dit uiterst verzorgde boek maakt duidelijk op welke wijze en waaraan de mens (of het dier) uiteindelijk het loodje kan leggen. En dat maakt het ook een boeiend boek. Uniek in haar soort.

Verschijnt een à twee keer per maand. Met een breed scala aan onderwerpen uit het groenere leven en lekkere recepten.

Kijk in ‘spam’ of ‘reclame’ wanneer u niet binnen een paar minuten een e-mail ontvangt.