De juiste boom voor elke tuin. Super!

De juiste boom voor de juiste plaats, zou misschien betere titel zijn. Maar zelden hebben we zo’n indrukwekkend boek over bomen gezien. Zeer volledig, fraai opgemaakt en razend informatief. Veel foto’s, diagrammen en een puike index. Echt iets voor de liefhebbers en geïnteresseerden, ware landschapsarchitecten en tuinontwerpers en vooral de voedselboswachters.

Huis te Lande, vrouwen in de tuinbouw

Een zeer fraaie geschiedschrijving over de eerste en enige Middelbare Tuinbouwschool voor Meisjes. Over emancipatie, over onderwijsgeschiedenis, en natuurlijk over tuinbouw. Vanzelfsprekend een must voor iedereen die bij de opleiding op Huis te Lande betrokken is (geweest) en voor inwoners van Rijswijk e.o. met interesse in historie.

De zwarte specht

Een nieuw deel in de Vogelserie van uitgeverij Atlas Contact. Deze keer over de zwarte specht, een zeer tot de verbeelding sprekende bosvogel. De schrijver, Koos Dijksterhuis, combineert een schat aan informatie over het dier met mooie observaties en bespiegelingen. Het resultaat is een fijn boek.

The Nature of Nature & A Life on our Planet

Het leven op onze planeet is in gevaar. Dat is niet van vandaag of gisteren; de biodiversiteit gaat al tijden achteruit. Dat begint zo langzamerhand op te vallen. Saaie bossen, kale velden en schone autoruiten. Twee wijze mannen laten dat in een boek en een film op krachtige wijze zien. Hun boodschap: door de biodiversiteit te redden en te herstellen, redden we uiteindelijk ook onszelf.

Verweven Leven

Dit boek over schimmels is vlot geschreven en wetenschappelijk verantwoord. De schrijver Merlin Sheldrake, een Engelse bioloog, combineert uitgebreide en diepgaande kennis over het onderwerp soepeltjes met eigen ervaringen. Het resultaat is een zeer leesbaar boek over een fascinerend onderdeel van de natuur, waar we nog erg weinig vanaf weten.