Haar moestuin

Bij KNNV Uitgeverij verscheen Mijn Moestuin van Anne Wiegers. Het is een verzorgd uitgevoerd werk waarin deze schrijfster verwoordt hoe zij moestuiniert en welke overwegingen zij daarbij heeft.

De rode lijster

Fred Wouters, tot 2022 directeur van Vogelbescherming Nederland, vertelt over zijn liefde voor vogels, het beschermen ervan, en zijn ervaringen als directeur. Het is interessant voor beleidsmakers en politici, alleen al door de soms smeuïge inkijkjes in soms zeer langdurige en moeizame onderhandeltrajecten.

Koken met wilde planten

Na het geweldige Wildpluk Compendium komt Marion de Kort met het Basiskookboek Eetbare Wilde Planten. Want dat er in de natuur heel veel gezonds en lekkers te vinden is, mag duidelijk zijn. Dit boek geeft hints, tips en recepten om je op weg te helpen.

Van Wafel tot Koek

Het nieuwe boek van Regula Ysewijn is net zo bijzonder, of misschien wel bijzonderderder dan de vorige twee boeken. Het is een in alle opzichten uitermate fraai en zorgvuldig samengesteld boek. Over zoetigheden.

Kevers

Vriend en vijand van de tuinier. Er zijn maar liefst 4200 soorten kevers. En nu is er bij KNNV Uitgeverij een veldgids verschenen waarmee we zo’n beetje alle kevers in onze omgeving kunnen identificeren. Dat zijn er circa duizend.

Vogels van Europa

Vogels van Europa is een schitterende vogelgids en nu eens niet met tekeningen maar met foto’s ter herkenning. Het is zeer compleet en gewoonweg prachtig; een fijn en redelijk handzaam opzoekboek. Het niet bedoeld als veldgids, daarvoor is het misschien wat groot en zwaar uitgevallen.

Prachtige botanische tekeningen

Het boek heet Floralia en is van de hand van Martyn Rix. De botanische kunst door de eeuwen heen wordt uitgebreid en deskundig behandeld. Prachtige afbeeldingen en interessante verhalen over de botanici en kunstenaars.

Naar een duurzame landbouw in 2040

In dit boek weerlegt Meino Smit het gangbare verhaal van de Nederlandse landbouw als hyper efficiënt en toch behoorlijk duurzaam. Het is geen leesboek waar je ademloos in meegezogen wordt, wel een boek waarin heel helder wordt uitgelegd hoe het werkelijk zit.

Alle arboreta nog an toe!

De Gids voor Nederlandse en Vlaamse Arboreta is een ronduit prachtig boek voor iedereen die wil genieten van een boeiende rondgang door parken met bijzondere bomen. We zijn diep onder de indruk.