Botanicus in oorlogstijd

Michiel Bussink heeft een biografie geschreven over de botanicus en verzetsman Hendrik Uittien die een groot deel van zijn leven in Deventer doorbracht. Een prachtig en meeslepend boek.

Zilte groenten eten

Zilt is een mooi en bijzonder kookboek met groenten die in principe aan de kust, in een wat zoutere omgeving, groeien. Het bevat niet alleen recepten, maar ook plantbeschrijvingen voor eigen teelt en natuurverhalen.

Onze top 5 boeken van dit jaar

En wel twee keer een top vijf met onzes inziens de beste boeken van 2021 die betrekking hebben op eten, planten en natuur. Wij zien echter niet alle boeken die op dit gebied verschijnen. Lezen is leuk, maar kost ook tijd.

Nova Flora Neerlandica

De natuur in Nederland is ongemerkt aan het veranderen. Planten komen, planten verdwijnen. Het is tijd voor een nieuwe botanische flora. En niet zomaar eentje. Dit is het eerste deel met wolfsklauwen, biesvarens, paardestaarten en echte varens.

Anthony Bourdain Wereldreizen

Laurie Woolever schreef deze reisgids naar aanleiding van de reizen die de wijlen Amerikaanse kok en televisiepresentator maakte. De ondertitel ‘de officiële alternatieve reisgids’ geeft aan dat je er niet ver mee komt.

De knobbelzwaan

De door sommigen als suf parkdier betitelde knobbelzwaan wordt door Eggenhuizen tot leven gewekt. De auteur heeft het dier diepgravend en uitgebreid en dus eervol beschreven. Een boek voor de liefhebber!