Botanische Kunst

Botanische kunst is een prachtig boek met reproducties van oude afbeeldingen van planten, bloemen en fruit en korte profielen van de artsen-botanici van de vijftiende tot en met de negentiende eeuw. En toen nam de fotografie het over.

Tuinieren met wilde planten

Martin Stevens laat op aantrekkelijke en toegankelijke wijze zien dat het niet moeilijk is om je tuin aan te kleden met meer wilde planten en dat je zo de biodiversiteit een handje kunt helpen. Zelfs als je een postzegeltuin hebt, of een geveltuintje, of een plat dak. Een erg leuk boek waar Iedereen zijn of haar voordeel mee doen.

Tuinmysteries

Tuinmysteries is een aardig boekje over wat er zoal in de tuin aan de hand is. Allerlei vragen die je zou kunnen hebben, passeren de revue: van ‘Waarom geuren bloemen’ tot ‘Helpt bier tegen slakken’. En meer. Het is niet diepgaand, maar wel correct en bij de tijd.

Kievitskoorts

‘Kievitskoorts’ geeft een mooi, hoewel soms wat erg rooskleurig, beeld van de historie van het rapen van kievitseieren, vooral in Friesland. En van de teloorgang van deze traditie – en, en passant, de teloorgang van de kievit zelf.

Voetafdrukken

Een boek met als het interessante uitgangspunt te kijken naar de fossielen van de toekomst. Het is geen onverdeeld succes. Doch zeker een zeer leesbaar boek dat aanzet tot nadenken.

Eene quaestie van vraag en aanbod

Een pareltje. Dat is dit met veel liefde gemaakte boek van Reitze Jonkman. Het geeft een bijzonder inzicht in de ontginning van de veengebieden in Nederland – meer specifiek in het gebied bij Appelscha – en het leven van de mensen die er werkten. Inclusief geweldig historisch fotomateriaal.