Pasta met pompoen en ‘nduja
Pasta in een verrukkelijke saus van pompoen en ‘nduja, met wat peterselie en kaas. Je moet er maar op komen. Zo makkelijk en lekker.
Héééél veel groenten. Recepten vind je per groentesoort, want voor de ware moestuinier is de groente die zij of hij oogst leidend voor hetgeen er wordt bereid. Toch? Maar we zijn geen vegetariërs.
Pasta in een verrukkelijke saus van pompoen en ‘nduja, met wat peterselie en kaas. Je moet er maar op komen. Zo makkelijk en lekker.
Minestra di riso e suca is een smakelijke, authentieke pompoensoep; heerlijk in de herfst en snel en gemakkelijk te maken. Het kan in één pan kan worden bereid. Perfect als voorgerecht of lunch tijdens kille, natte herfstdagen. En dat in 30 minuten.
Pasta met tamme kastanjes? Dat kan. Dit is een uiterst simpel en zeer smakelijk recept voor tagliatelle of een andere langdradige pasta met spek, salie en tamme kastanjes.
Tamme kastanjes pellen is niet moeilijk. Even inkruisen en een paar minuten in kokend water. Leuker of lastiger kunnen we het niet maken.
Tamme kastanjes kan je poffen, dat kan in de oven doen of in een pan. En de hypermoderne mens doet het in de heteluchtfriteuse (in modern Nederlands: air fryer).
Een smakelijke jam van kweeperen met kaneel, steranijs, wat citroensap en een witte wijn. En met niet te veel suiker.
Waarom niet? Een quiche met een vulling van groenlof, stukjes appel, kaas, knoflook en ui en (eventueel) wat spek. Echt iets voor het begin van de herfst.
Dit is een heel eenvoudig en ook heel smakelijk recept: een saus van gepureerde palmkool met wat knoflook en kaas en daar pasta door gemengd.
Kip met kweeperen is een van oorsprong Marokkaans recept en dat smaakt ook in de Lage Landen uitstekend. Het is licht zoet en hartig tegelijk, een verrukkelijke combinatie. Om je vingers bij af te likken.
Een curieus Braziliaans bonengerecht met zeewier, spek, diverse specerijen en natuurlijk chocolade. Een heus familierecept.
Een beetje ongebruikelijk om een spaghetti met tomatensaus en grote garnalen te eten, maar oh…. met verse tomaten is dit verrukkelijk. Makkelijk en snel te maken.
Een werkelijk verrukkelijke courgette risotto, vol en romig van smaak. De courgette wordt als het ware door de rijst en bouillon opgenomen en de geitenkaas met Parmezaan maakt het helemaal af. Daar lusten we wel pap van!