Risotto met radicchio en ‘nduja
Radicchio en ‘nduja is natuurlijk een curieuze combinatie, maar tezamen vormen ze met de rijst en wat kaas een bijzonder smaakvolle (en pittige) risotto.
Héééél veel groenten. Recepten vind je per groentesoort, want voor de ware moestuinier is de groente die zij of hij oogst leidend voor hetgeen er wordt bereid. Toch? Maar we zijn geen vegetariërs.
Radicchio en ‘nduja is natuurlijk een curieuze combinatie, maar tezamen vormen ze met de rijst en wat kaas een bijzonder smaakvolle (en pittige) risotto.
Een eenvoudig maar verrassend smakelijk gerecht van in dunne plakjes gesneden chayote, met een uitje en guanciale, het traditonele Italiaanse wangspek. En natuurlijk Parmezaanse kaas erover.
Galushka of spätzle van aardappel is een deeg van aardappel dat ik korte sliertjes in kokend water wordt gegaard. Een soort pasta, wel erg lekker.
Paprikás csirke is Hongaars voor kip met paprika. We hebben het over een in een saus van ui, tomaat en paprika gegaarde kip. Het is verrukkelijk.
Een makkelijke, eenvoudige en o zo smakelijke gratin met brokken chayote. Eet het als hoofdgerecht of als bijgerecht. (Christophines zijn doornloze chayotes.)
Als er iets lekker is, is het wel zelfgemaakte vanille-ijs met echte vanille. Wij aten het met kersen.
Een aparte maar zeer smakelijke schotel van met knoflook, peper en saffraan gekruide chayote en opgebakken Hollandse garnalen erover.
Een uiterst smakelijke ovenschotel van brokken chayote met spek en peper op een bedje van zoete aardappelpuree. Chayote en bataat (zoete aardappel) zijn van de Nieuwe Wereld. En dat smaakt naar meer!
Een fantastisch recept voor een frisse, smaakvolle zoete worst die er, doorgesneden, als een salami uitziet. Erin zit wat in de naam staat: walnoten, dadels en vijgen. Lekker bij de borrel of een goed glas (zoete) wijn.
Walnotensoep, oftewel ‘minestra di noci’ is een klassieke Italiaanse soep. Fijngewreven, ontvelde walnoten met wat melk en room in (groenten)bouillon bereid.
Ingelegde walnoten zijn een typisch Engelse lekkernij, die van de 18e eeuw dateert. Het inleggen doet erg aan dat van augurken denken. De smaak ook. Maar het gebruik is daarentegen iets anders.
We koken de vruchten van de Japanse kornoelje plat, voegen er wat smaakmakers aan toe en door goed te fileren houden we wat potjes gelei over.