Rumbledethumps (ovenschotel met witte kool)
Rumbledethumps schijnt een Schots recept te zijn van een ovenschotel met aardappelpuree, witte kool en een toplaag met broodkruim en kaas. Erg lekker!
Héééél veel groenten. Recepten vind je per groentesoort, want voor de ware moestuinier is de groente die zij of hij oogst leidend voor hetgeen er wordt bereid. Toch? Maar we zijn geen vegetariërs.
Rumbledethumps schijnt een Schots recept te zijn van een ovenschotel met aardappelpuree, witte kool en een toplaag met broodkruim en kaas. Erg lekker!
Een uitermate smakelijk vegetarisch gerecht met witte bonen. De kruiden en lekker aangebakken ui en knoflook geven het een diepere smaak.
Een milde, smakelijke ovenschotel met romige aardappelpuree, gehakt en blokjes koolraap. Wij gebruikten geitengehakt, maar het kan ook varkens- of rundergehakt zijn.
Witlof of witloof is een klassieker uit van De Lage Landen. Een stronkje witlo(o)f in een plakje ham gerold en een plak kaas erover. Hoppa, zo de oven in. In dit geval op een laagje aardappelpuree.
Een wel heel simpel gerecht met twee verrukkelijke ingrediënten: savooiekool en ‘nduja. Hartstikke Italiaans en dat op een winteravond.
Hoe Spaans wil je het hebben. Fideua is een Spaanse vermicelli die in paella wordt gebruikt in plaats van rijst. Deze schotel is met vis, schaal en schelpdieren en zeer smakelijk, al zeggen we het zelf.
Een wel erg verrassend smakelijke gratin. Met behalve de knolselderij en oesterzwammen ook wat aardappel, salie, knoflook en room met ei. Oh ja, een een laagje kaas erover.
Een wel zeer verrassend smakende schotel, zoder aardappels of pasta, maar met dunne plakken koolraap en vellen heerlijke kool.
Een zeer smakelijkebakplaat met repen koolraap, walnoten, stukken appel en ui en hoppa, kaas erover.
Een lekkere, volle risotto met bieten en verschillende paddenstoelen. Een heerlijke maaltijd als het buiten regent en stormt. En anders ook.
Waarom niet? Dit is een heerlijke Nederlandse quiche met rode kool, ui, wortelen. Met Griekse fèta en Italiaanse balsamico. Lang leve de EU.
Eryngii is de koningsoesterzwam. En daar maak je simpele en zo lekkere gerechten mee. Zoals dit, met spekjes, nameko en een brede pasta