Aardpeerpuree 1

Aard-peer en – appelpuree

Een stevige puree van aardpeer en aardappel met wat knoflook. Goed bij wild of lever.

Gang: Bijgerecht
Keuken: Dutch cuisine, Nederlands
Auteur: De Keuken van MergenMetz
Ingredienten
  • 750 gr aardappelen (kruimig type)
  • 500 gr aardperen
  • roomboter
  • melk
  • 3 tenen knoflook, ontveld en gekneusd – beter andersom dan gaat het velletje er makkelijker af
  • zout en peper uit de molen
  • nootmuskaat
Bereiding
  1. De verhouding aardappel: aardpeer dient geschild ca. 3 : 2 te zijn. Aardappelen schil je dun, aardperen nogal grof. 

  2. Stoom de aardperen in 12 minuten gaar.

  3. Doe de knolfook bij de aardappelen in de pan.

  4. Smelt een klontje roomboter in wat melk. Niet te veel, want aardperen behouden nogal wat vocht.

  5. Kook de aardappelen (bijna) gaar en doe op het laatst de aardperen er nog even bij.

  6. Afgieten.

  7. Draai het geheel van aardappelen, aardperen en knoflook door de passe-vite.

  8. Roeren en met de gesmolten botermelk op de juiste substantie brengen.

  9. Op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat. 


9 december 2005 
Voor het eerst gemaakt met onze nieuwe kookclub bij Cook Down in Heelsum. Ik wilde wel eens wat anders met aardperen dan soep. Goede puree – we hadden er een hertenbiefstukje op en spruitjes (met spek) erbij en stoofperen.

6 maart 2022
Nog eens gemaakt, nu voor de foto’s en eigenlijk een heerlijk gerecht: met gebakken lamslever, rode ui en plakjes yacon. (Het gerecht zelf is vegetarisch.)

Plaats een reactie

Waardering