Aardperen met champignons, tijm en citroen

Bron: heel veel, waarom dan ook niet hier?
(Voor 6 personen:) ruim 1 kg aardperen, geschild en in grove stukken/plakken; 500 gr kastanje of grotchampignons, schoongemaakt en in stukken; klont boter; olijfolie; 3 sjalotten, gesnipperd; glas witte wijn; blaadje laurier; 1 eetl tijmblaadjes; 1 kleine eko citroen, met schil en al in heel dunne plakjes; peper & zout; 2 tenen knoflook, fijngehakt; water

Aardperen met champignons, tijm en citroen 4.jpgNeem een ruime, stevige pan. Smelt de boter en doe er een paar eetlepels olijfolie bij. Bak de sjalotsnippers een paar minuten. Voeg de aardpeerstukken, wijn, knoflook en laurierblad (beetje kneuzen) toe. En net zo veel water dat het net niet onder staat. Breng zachtjes aan de kook en, na een kwartier de rest (champignons, tijm, citroen) toevoegen. Goed doorroeren en nog even laten smoren.

 

 

 

8 december 2011

aardperen met champignons, tijm en citroen citroen.jpg

Een uitmuntend, nee, zelfs verrassend lekker bijgerecht. We aten het met gestoofde procureur van Bonte Bentheimer. Geen aardappels, geen pasta, geen rijst erbij. Vooral het citroentje voegde wat extra's toe. Maar het was dan ook een eigen eko-citroen. Ons boompje dat momenteel in de kas staat. (Zie hiernaast.)


OPMERKINGEN
Als u te lang kookt wordt de aardpeer pap. Dus goed in de gaten houden. Het mooist is als ze nog een beetje stevig zijn.

 

Plaats een reactie