Amandelbavarois met meloen

175 gr amandelpoeder; handje amandelschilfers, in een droge koekenpan lichtbruin geroosterd; 3 blaadjes gelatine; 350 ml melk; 50 gr suiker; 100-250 ml slagroom; 1 meloen

Het is niet veel werk, maar begin op tijd. Uren tevoren, zo niet, de dag/avond ervoor.

Amandelbavarois met meloen - breed.jpg

Leg de meloen in de koelkast.

Snipper de gelatineblaadjes grof en doe met wat water in een bakje. Kook de melk met de suiker en de amandelpoeder – dit is een dikke brei. Vuur uit en dit een tijdje laten trekken.

De makkelijke weg (100 ml slagroom)
Als het nog goed warm is de uitgeknepen gelatineblaadjes erdoor roeren. Verder laten koelen.
Klop de slagroom stijf. En als de amandelpap begint te koelen, de slagroom erdoor spatelen. In vier bakjes doen en in de koelkast laten opstijven.

De edele weg (250 ml slagroom)

Amandelbavarois met meloen 1.jpgLaat de amandelbrei langer trekken en uitlekken door een kaasdoek. Desnoods wat inbinden en wringen. Verwarm weer wat van de amandelmelk en los de uitgeknepen gelatineblaadjes er in op. Meng dit weer door de koele(re) melk. Klop de slagroom stijf en deze  slagroom door de amandelmelk spatelen. In vier bakjes doen en in de koelkast laten opstijven.

Voor het opdienen de bavarois uit de bakjes op een bordje kiepen, wat schijfjes koele meloen ernaast leggen en bestrooien met de geroosterde amandelsnippers.

9 augustus 2012
Het is geen weer voor ijs, maar een zomers dessert mag wel. Meloenen zijn er nu in overvloed.

OPMERKINGEN
1)   Wij hebben een velletje plastic in de bakjes gedaan om zo de bavarois uit de vormen te krijgen. Even in een bak warm water zetten helpt ook.

Plaats een reactie