Vooropgesteld: het is nu 29 mei 2009 en we hebben geen artisjokken in de tuin. We hebben de volgende foto's geleend uit het, van uitgever Deltas. Een heel praktisch en goedkoop naslagwerk. Als wij u waren zouden we het kopen – dat hebben we ook gedaan. Het mag niet ontbreken tussen uw kookboeken. (Zo, nu kan Deltas toch geen bezwaar meer hebben tegen het lenen van de foto's?)
|
|
|
U kookt de artisjokken gedurende 10 minuten in met citroensap aangelengd water. |
|
De dingen hebben de vervelende neiging te gaan drijven. Dus leg er wat zwaars op: een bord of een deksel. In elk geval zo groot dat het niet schuin van de artisjokken af kan glijden. |
|
Laat de artisjokken omgekeerd uitlekken en wat afkoelen. Door de opengesneden bovenkant trekt u stevig het stro eruit. Dat is de bloem. |
|
Met een lepel of speciaal mesje werkt u de laatste resten stro eruit. U hebt nu een mooie holle artisjok |
|
|