Spaanse salade met gebakken chorizo

bron: Annes Kookpunt

4 eieren; 100 gr. gemengde slasoorten; ½ rode paprika, schoongemaakt en in kleine blokjes gesneden; 1 teen knoflook, in plakjes; 1 rode ui, schoongemaakt en in blokjes; 200 gr. chorizo, in kleine blokjes gesneden; olijfolie; 2 eetl sherryazijn; 2 eetl appelsap; zout & peper; olijfolie om te bakken; 3 sneetjes brood, in blokjes gesneden

Verwarm de oven voor op 180º C en bereid de ingrediënten voor. Maak eerst de croutons: doe de blokjes brood in een kom en bedruppel ze met 1 eetlepel olijfolie. Schep ze goed om. Leg ze op een bakplaat (bekleed met bakpapier) en bak ze dan boven in de oven, circa 10 minuten.

Verdeel de sla over de borden.


Zet en pannetje water met zout op, als het water kookt legt u er voorzichtig de eieren in en kookt ze exact 5 minuten. Heel even afspoelen en voorzichtig pellen. Verhit 1 eetl olijfolie in een bakpan, bak de chorizoblokjes en voeg na ongeveer 2-3 minuten de ui, de knoflook en de paprikablokjes toe. Bak nog 3 minuutjes en houdt het vuur laag als het te hard gaat. Voeg de appelsap, de sherryazijn en nog 2 eetlepels olijfolie toe. Dit wordt de dressing. Laat nog 1 minuutje smoren en breng op smaak met peper en evt. zout. Leg op iedere salade het lauw-warme ei, schep er de lauwwarme chorizodressing over en bestrooi met croutons.


4 april 2008
Gabi wilde voor haar verjaardag een kookworkshop. Dit was een van de gerechten die ze hebben gemaakt.


11 april 2009
Als tussengerecht van een Spaans maal, dus niet vier enorme borden. Kwarteleitjes erop gedaan.


29 mei 2009
Als avondmaaltijd. Met een glas witte wijn, in de zon op het terras. En de foto’s erbij gemaakt.


OPMERKINGEN
Op de foto’s is een versie waarmee ik wat gefoezeld heb: croutons van bruin brood en een hele paprika i.p.v. een halve. Maakt het niet minder lekker, overigens.

Plaats een reactie