Tuin & Co

Goed blad, dat Tuin & Co. Met gepaste en bescheiden trots berichten we dat de website MergenMetz wordt vermeld in het juni-nummer van Tuin & Co. Op pagina 53.

Waardeloze redactie

Tuin en Co - email.bmpOp 9 mei lag het al in de brievenbus van de abonnees. Wij ontvingen de tiende een cryptische e-mail met de titel 'bekende Nederlanders'.
 "Waarschijnlijk weten jullie het al….," schrijft Corinne. Nja. Alweer heel lang geleden ontvingen we een e-mail van redactrice Leontine Trijber. Ze wilde onze site noemen en of we daar bezwaar tegen hadden. Nee hoor, Leontine, geen bezwaar! Het zou het mei-nummer worden.

Tuin en Co cover - kleinVanaf medio april hielden we de lokale tijdschriftenhandel in de gaten. En toen het mei-nummer van Tuin & Co daar eindelijk lag, bleek er niets over ons in te staan. We hebben het elk wel drie keer van voor naar achter doorgebladerd. Niets. Nakko. Niente. Nul. Teleurgesteld gingen we naar huis. Gesneefd in de redactievergadering, zo troostten we onszelf. "Waardeloze redactie," bromde ik

 

Geweldige redactie

Tuin en CoHet werd dus het juni-nummer. We waren er niet meer op bedacht. Ziet u het? Daar! Linksonder! Een oranje kadertekst met een print van de website. Meer dan we hadden verwacht. "Geweldige redactie," zei Marijke.

(Klik op de foto voor een vergroting.)

En o.a. verder in dit nummer:

Agenda

o.a. 6 & 7 juni Groninger Groentedagen; 19-21 internationale kwekerijdagen Bingerden (Angerlo)

16 x Spelen

Voor degenen met jonge (klein-)kinderen: zestien verschillende speeltoestellen en -attributen voor in de tuin.

Bijknippen

Over de zomersnoei van bomen, heesters en vaste planten

Diverse reportages

Verschillende tuinen worden bezocht en beschreven. Altijd leuk om te zien hoe anderen het doen.

12 Maanden Sla

Over het zelf telen van sla.

Gewild onkruid

Hoe mooi kunnen planten als wilgenroosje, koekoeksbloem, witte dovenetel en kamille wel niet zijn. Waarom is dit onkruid?

A-commercieel

Een jaar of wat geleden zijn we met onze site begonnen. Als naslagwerk – niet in de laatste plaats voor onszelf. Want het zoekt wel even sneller dan in allerlei boeken en kattebelletjes.
We zijn misschien niet 100% a-commercieel, maar wel weinig commercieel. Geen adverteerders en diegenen we noemen zijn o.i. eerlijke, leuke, kleinschalige ondernemingen. We kennen ze en steunen ze. Geen Google Ads. Geen commerciële links. En dat willen we zo houden. We willen goede informatie verstrekken. Wat we weten willen we met u delen en soms met een knipoog.

Plaats een reactie