Bleekselderijsalsa

5 van 1 stem
Salsa met bleekselderij
Voorbereiding
10 min
Kooktijd
5 min
 

Eenvoudige groene smaakvolle salsa met bleekselderij, basilicum, peterselie en kappertjes

Gang: Bijgerecht
Keuken: Internationaal
Voor: 4 Personen
Auteur: The Guardian, Ottolenghi, 4 maart 2017
Ingredienten
  • 1 st sjalotje , fijngesnipperd
  • 2-3 stelen bleekselderij , heel klein gesneden
  • 1 handje basilicumblaadjes , fijngesneden
  • ½ handje peterselieblad (platte!) , fijngesneden
  • 20 kappertjes , zout eraf wassen, grof gehakt
  • 1 citroen, alleen schil, geraspt of met zesteur
  • 1 eetl citroensap
  • eetl olijfolie , extra vierge
  • peper en zout uit de molen
Bereiding
  1. Doe alles in een kom en maal er peper en wat zout over. Meng goed.


23 oktober 2019
Gemaakt, met de knolselderijrösti. Mrs.M vond deze salsa heel erg lekker. En ze heeft gelijk. We hebben ons niet aan de exacte hoeveelheden van Ottolenghi gehouden. Die spreekt over 10 gram basilicumblad, 10 gram peterselie, 15 gram kappertjes. Pffff. Alsof je een grammenweger op het aanrecht hebt staan. En het gewicht van de stelen bleekselderij is om het even, net als het gewicht van de sjalot. Kortom, gebruik je intuïtie. Wij hadden een nogal korte bleekselderij, dus drie stelen gebruikt.

1 gedachte over “Bleekselderijsalsa”

  1. 5 sterren
    Lekker gerecht, zoals wel vaker van Ottolenghi.
    Toch een opmerking over de weegschaal: het kan geen kwaad om pasta etc uit gewoonte altijd af te wegen, om te voorkomen dat je te veel koolhydraten binnenkrijgt. Voor groenten is dat minder een probleem, maar toch zou ik in de recepten van Otto wel de weegschaal gebruiken om een gevoel te krijgen bij de enorme hoeveelheden kruiden die hij gebruikt, intuïtie bestaat nog niet als je een recept voor het eerst maakt. Een extreem geval is de geblakerde-auberginesoep uit Flavour: niemand heeft 60gr peterselie, 60gr koriander en 40gr dille toevallig in huis.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Waardering