Bleekselderijsalsa

Salsa met bleekselderij
Voorbereiding
10 min
Kooktijd
5 min
 

Eenvoudige groene smaakvolle salsa met bleekselderij, basilicum, peterselie en kappertjes

Gang: Bijgerecht
Keuken: Internationaal
Voor: 4 Personen
Auteur: The Guardian, Ottolenghi, 4 maart 2017
Ingredienten
  • 1 st sjalotje , fijngesnipperd
  • 2-3 stelen bleekselderij , heel klein gesneden
  • 1 handje basilicumblaadjes , fijngesneden
  • ½ handje peterselieblad (platte!) , fijngesneden
  • 20 kappertjes , zout eraf wassen, grof gehakt
  • 1 citroen, alleen schil, geraspt of met zesteur
  • 1 eetl citroensap
  • eetl olijfolie , extra vierge
  • peper en zout uit de molen
Bereiding
  1. Doe alles in een kom en maal er peper en wat zout over. Meng goed.


23 oktober 2019
Gemaakt, met de knolselderijrösti. Mrs.M vond deze salsa heel erg lekker. En ze heeft gelijk. We hebben ons niet aan de exacte hoeveelheden van Ottolenghi gehouden. Die spreekt over 10 gram basilicumblad, 10 gram peterselie, 15 gram kappertjes. Pffff. Alsof je een grammenweger op het aanrecht hebt staan. En het gewicht van de stelen bleekselderij is om het even, net als het gewicht van de sjalot. Kortom, gebruik je intuïtie. Wij hadden een nogal korte bleekselderij, dus drie stelen gebruikt.

Plaats een reactie

Verschijnt een à twee keer per maand. Met een breed scala aan onderwerpen uit het groenere leven en lekkere recepten.

Kijk in ‘spam’ of ‘reclame’ wanneer u niet binnen een paar minuten een e-mail ontvangt.