Boerenkool met prei

bron: Madhur Jaffrey's Vegetarische Gerechten
900 gr. boerenkool; 1 flinke prei, het wit, in smalle halve ringen; 3 eetl. olijfolie; 3 tenen knoflook, gepeld en fijngehakt; 4,75 dl groentebouillon; evt. zout

Was de boerenkool goed en snijd de bladen overdwars in smalle reepjes van ca. 5 mm.
Neem een wijde pan. Doe er de olie en knoflook in en verhit het op middelhoog vuur. Voeg de prei toe zodra de knoflook gaat spetteren. Roerbak het even tot prei en knoflook goudgeel zijn. Voeg de boerenkool toe. Roer enkele malen door en giet de bouillon erbij. Breng het geheel aan de kook. Doe het deksel op de pan en laat het 20 a 25 minuten koken (of tot de kool gaar is). Breng zonodig op smaak met wat zout, maar als het goed is, bevat de bouillon al voldoende.

Nog niet gemaakt

23 december 2007
Ik had gisteren de algemene groentebeschrijving van boerenkool gemaakt. Links en rechts werd gesteld dat boerenkool zo'n typisch Nederlands gerecht is. En nog wat in ons buur-Bundesland Nordrhein-Westfalen. Enfin, dan duik je wat kookboeken in. Dit is overigens het enige recept met boerenkool in dit bijna 600 bladzijden tellende kookboek zonder plaatjes.

OPMERKINGEN
1.    Als er te veel vocht overblijft: zonder deksel even inkoken.
2.    Waar zou je dit bij eten? Ik krijg het gevoel van rijst en vis. Maar eigenlijk zou een goed stuk vlees of wild ook kunnen, denk ik.

Plaats een reactie