Chocolademayonaise

Bron: Chocolade volgens Côte d'Or (Kees Raat e.a. 2006)
(Voor 4 personen:) 1 eierdooier (kamertemperatuur); 1 theel goede azijn; peper & zout; 150 ml zonnebloemolie; 20 gr pure chocolade

Klop de eierdooier luchtig met een snuf peper en (ook) snuf zout. Doe de theelepel azijn erbij. Doorkloppen tot het wat steviger wordt en dan de zonnebloemolie er geleidelijk, met een straaltje, doorheen kloppen. Dit is dus mayonaise.
Smelt de pure chocolade. Liefst op zo laag mogelijke temperatuur en zeker niet te warm laten worden (< 60o C).
Meng de gesmolten chocolade door de mayonaise. Proef af op smaak, eventueel extra azijn, peper en/of zout toevoegen.
Klaar.

21 februari 2012

Chocolademayonaise met coquilles op zeekraal.jpg

De Slow Food Rijnzoet Derde Dinsdag stond in het teken van koken met chocolade. Een van de dingen die werd gemaakt was gegrilde coquilles op een besje van zeekraal met chocolademayonaise.
De combinatie met de gekaramelliseerde coquille is super, met het zoute zeekraal minder.

OPMERKINGEN
1)   We gebruikten de Beni Wild Harvest van Chocoweb. Dit is een super pure chocolade, vol van smaak.
2)   Gaat o.i. met elke soort zacht wit vlees, of het van een kip is of vis, goed samen.

Plaats een reactie

Verschijnt een à twee keer per maand. Met een breed scala aan onderwerpen uit het groenere leven en lekkere recepten.

Kijk in ‘spam’ of ‘reclame’ wanneer u niet binnen een paar minuten een e-mail ontvangt.