Smelt de chocolade en de boter au bain marie. Roer het door tot een egale massa. Klop de eiwitten met de suiker stijf.
Voeg een voor een de eierdooiers aan de chocolade toe. Doorroeren.
Spatel voorzichtig de opgeklopte eiwit door de chocolademassa.
Schenk de mousse in een schaal of verdeel het over bakjes. Enkele uren koel (in de koelkast) laten opstijven.
Sterke koffie versterkt de smaak. Je proeft geen koffie, maar meer chocolade. Je kunt dit door de chocolade mengen.
2) De chocolademousse, wel met drank en zonder boter, uit de Wannée (25ste druk) is ook niet verkeerd:
Smelt de chocolade au bain marie. Doe de drank erbij. Roer het door tot een egale massa. Meng de eierdooiers met de suiker en roer dat door de chocolademassa. Laat de chocolade al roerend wat afkoelen.
Klop de eiwitten stijf (een beetje suiker of snufje zout helpt). En als u er slagroom door wilt doen (dat maakt het zachter, minder puur): klop de slagroom stijf.
Spatel voorzichtig de opgeklopte eiwit en evt. slagroom door de chocolademassa. Verdeel de mousse over vier bakjes of schaaltjes.
Schenk de mousse in een schaal of verdeel het over bakjes. Enkele uren in de koelkast zetten.