Daslookrösti met ham

bron: chefkoch.de

ca. 600 gr aardappelen; 3 eieren; een fikse bos (grote hand) daslook, gewassen en grof gesneden; 200 gr gekookte ham, dikke plak in kleine stukjes gesneden; 1 fikse ui, gepeld en redelijk klein gesnipperd; 2 à 3 eetl bloem; peper & zout; evt kruiden (zie opmerkingen); olie om te bakken (arachideolie)

Daslookrösti - breedDe ham is onopvallend en kan o.i., als u vegetarisch wenst te eten, gewoon worden weggelaten.

Neem een ruime kom. Doe daar alvast de daslook, ham en uisnippers in.
Schil de aardappelen en rasp ze grof. (Denk om uw vingers.) En doe de rasp ook in de kom. Meng het alvast wat door elkaar. Strooi en meel erover en peper en zout en eventueel kruiden. Meng. Dan de drie eieren erboven breken en er door mengen. (Kledderzooi; wij gebruiken op dit moment twee houten lepels.)

Daslookrösti - bordVerhit een fikse scheut olie in een koekenpan. Als het heet genoeg is met een opscheplepel de “pap” in de pan doen en verdelen. Met een spaan aandrukken. Rustig laten bakken om laag tot matig vuur.
Als het stevig begint te worden er een bord op leggen. Koekenpan met bord omkeren. Lege koekenpan weer op het vuur zetten en de rösti-in-wording in de pan laten glijden.
Nog een minuut of vijf doorbakken.
Serveer!

15 april 2014
Al eerder maakten we de daslookgratin. Ook met aardappelen. Maar toch anders. Ook dit is zeer smakelijk. Het zijn de hoogtijdagen voor de daslookliefhebbers. En we breiden ons assortiment daslookrecepten weer uit. Tsja. Dan kijken we op sites bij de oosterburen. We vernamen dat bij Lidl in Duitsland op de groentenafdeling gewoon bosjes daslook te koop zijn. Bij hen is uit de natuur eten nog redelijk gewoon.

Opmerkingen
1) Kruiden. Een fikse snuf nootmuskaat kan. Wij hebben kurkuma (geelwortel) gebruikt.
2) Daslook wassen? Doen wij niet. Bij ons staat het daslook zo schoon in de tuin. In een droge kom wat husselen en dan ligt het “vuil” op de bodem. Bij wassen blijft het soms ook plakken.
3) Wij aten het met wat biologische tomatenketchup. Simpele, ouderwetse: tomaten, azijn en een pietsje suiker.

 

 

Plaats een reactie