Daslooksoep

bron: ichkoche.at

400 gr aardappels, geschild en in kleine blokkken; 800 ml groentenbouillon; ca. 250 gr daslook, blad gewassen en uitgelekt; 1 ui, gesnipperd; scheut (slag-)room; scheut olijfolie; 1 eetl roomboter (beter: ghee); peper en zout

Verhit de olijfolie en boter in een stevige pan op middelhoog vuur. Doe de ui en aardappel erbij, schep een paar maal om en als de ui glazig wordt, de bouillon erbij doen.
Kook tot de aardappelblokjes gaar zijn.

Als u de soep voorbereid, kunt u nu stoppen. De daslook moet vers in niet-kokende soep worden gepureerd. Als het aan de kook gaat, wordt het grauw. Dus het beste is vlak voor het opdienen het volgende te doen:


(Breng aan de kook.)
Zet de staafmixer er in. Doe er een kloeke scheut room bij. Kookt het? Vuur uit.
Pureer de aardappel-ui-room met de staafmixer.
Vervolgens handje voor handje het daslookblad erdoor mixen en pureren.
Breng op smaak met peper en zout.
Serveer.


7 april 2017
Niet zo druk vanavond qua mee-eters. Maar dat mag de pret niet drukken. Dit is een uitmuntende, dikke, romig smakende verrukkelijke daslooksoep. Voor herhaling vatbaar.


Opmerkingen
1) De soep niet meer aan de kook brengen

 

Plaats een reactie

Verschijnt een à twee keer per maand. Met een breed scala aan onderwerpen uit het groenere leven en lekkere recepten.

Kijk in ‘spam’ of ‘reclame’ wanneer u niet binnen een paar minuten een e-mail ontvangt.