Daslooksoep

Daslooksoep

Puik soepje op basis van aardappels en een scheut room. Een fikse hoeveelheid daslook erdoor draaien en het is werkelijk genieten!

Gang: Soep
Keuken: Duits
Voor: 4 Personen
Auteur: ichkoche.at (bron)
Ingredienten
  • 400 gr aardappels geschild en in kleine blokkken
  • 800 ml groentenbouillon
  • 250 gr daslookblad gewassen en uitgelekt
  • 1 st ui gesnipperd
  • 1 eetl roomboter (beter: ghee)
  • scheut room
  • scheuth olijfolie
  • peper & zout naar smaak
Bereiding
  1. Verhit de olijfolie en boter in een stevige pan op middelhoog vuur.

  2. Doe de ui en aardappel erbij, schep een paar maal om en als de ui glazig wordt, de bouillon erbij doen. Kook tot de aardappelblokjes gaar zijn.

  3. Als je de soep voorbereidt, kunt u nu stoppen. De daslook moet namelijk vers in niet-kokende soep worden gepureerd. Als het aan de kook gaat, wordt het grauw. Dus het beste is vlak voor het opdienen het volgende te doen:

  4. Breng aan de kook. Zet de staafmixer er in. Doe er een kloeke scheut room bij. Kookt het? Vuur uit.

  5. Pureer de aardappel-ui-room met de staafmixer. Vervolgens handje voor handje het daslookblad erdoor mixen en pureren.

  6. Breng op smaak met peper en zout. Serveer.

Opmerkingen

Dus niet meer aan de kook brengen!


7 april 2017
Niet zo druk vanavond qua mee-eters. Maar dat mag de pret niet drukken. Dit is een uitmuntende, dikke, romig smakende verrukkelijke daslooksoep. Voor herhaling vatbaar.

Plaats een reactie