De allerlekkerste Napolitaanse saus

bron: Lana, Mia Lanina

2 tenen knoflook, geperst (kwartier tevoren, lees dit boek en weet waarom), scheutje olijfolie; 600-800 gr tomaten, grof gehakt, evt ontdaan van pitjes; handje peterselie, grof gehakt; handje basilicumblad, grof gehakt; ¼-½ chilipeper, fijngehakt ; peper & zout naar smaak

Verhit de olie in een stevige sauspan, smoor de knoflook kort – niet te zeer bruin laten worden – en doe de tomaten erbij. Schep goed om. Doe de kruiden erbij en laat dan drie kwartier of langer zachtjes koken. Als het te dik wordt, wat water erbij doen. Maar voor sommige toepassingen is een dikke saus gewenst.


6 augustus 2017
Enkele dagen geleden een bak vol tomaten geplukt, Sub Artic Plenty heet deze cultivar. De tomaten zijn kleiner dan die we anders telen, maar doen eerder denken aan de klassieke, ronde, Nederlandse tomaat. De hele zwik is in deze saus verwerkt.
We hadden een dikke saus nodig voor een torentje met plakken courgette en mozzarella. En die was verschrikkelijk lekker. Zonder peper, zonder toevoeging van zout.
Toen we ons eigenlijke gerecht op hadden, vroeg mrs. M of ze de rest van het schaaltje saus op mocht eten. Zo lekker.

En het allermooiste is: Alles uit eigen tuin, behalve olijfolie (en peper en zout hebben we niet gebruikt).


OPMERKINGEN
Geen

Plaats een reactie